9 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

LAG-u Zrinska gora-Turopolje 10 milijuna kuna za projekte ruralnog razvoja

Datum:

Marketing

Lokalna akcijska grupa Zrinska gora – Turopolje (koja obuhvaća ruralna područja Velike Gorice i Siska, gradove Petrinja i Glina, te općine Donji Kukuruzari, Martinska Ves, Lekenik i Orle) uspješno je odradio prijavu na Podmjere 19.2., 19.3. i 19.4.iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014.do 2020.godine, te su im privremenom odlukom Agencije za plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju dodijeljena sredstva u iznosu od 10.020.276,00 kuna.

Od ukupno 54 LAG-a u Hrvatskoj, LAG  Zrinska gora-Turopolje je na visokom petom mjestu po dobivenim sredstvima, što govori o snazi samoga LAG-a. Ta snaga LAG-a proizlazi iz podrške koju ima od strane članova i članica, osobito jedinica lokalne samouprave koje LAG obuhvaća, koje su prepoznale značaj LAG- a kao nosioca razvoja ruralnog prostora.

“Iz sredstava koje je LAG Zrinska gora-Turopolje ostvario kroz Podmjeru 19.2 , LAG će raspisivati vlastite natječaje za odabrane Mjere, povezane s Mjerama ruralnog razvoja na nacionalnoj razini. Mjere su u prvom redu usmjerene na poljoprivredne proizvođače, udruge civilnog društva i jedinice lokalne samouprave. U svrhu što boljeg informiranja javnosti o natječajima koji slijede, LAG će organizirati brojne informativne radionice na čitavom području LAG-a, kako bi stanovništvu najavili i predstavili nadolazeće natječaje, te ih upoznali s postupkom prijave i provedbe projekata.” – rekao je Siniša Bukal, stručni voditelj ureda LAG-a Zrinska gora – Turopolje.

Možda vas zanima...

GALERIJA: Proglašeni su najbolji sportaši županije za 2023. godinu

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije...

Otvorena obnovljena zgrada Srednje škole Glina

Otvorena je zgrada Srednje škole Gline na kojoj je...

Most: “NE Vujnovcu i njegovoj spalionici otpada u Kutini”

Zastupnik Mosta Zvonimir Troskot te vijećnice Mosta Ljiljana Lampert...