Naslovnica Sport Ostali sportovi Siščani u Kostreni četiri puta treći

Siščani u Kostreni četiri puta treći

Natjecanjem u Kostreni, održanim u nedjelju 30. listopada, nastavljena su natjecanja iz kalendara Hrvatskog karate saveza. I sa ovog natjecanja članovi Športskog karate kluba Sisak vratili su se sa trofejima.

U organizaciji Karate kluba Ri Croatia i Hrvatskog karate saveza održan je u Kostreni u sportskoj dvorani Kostrena 24. tradicionalni međunarodni karate turnir Rijeka Cup 2016. na kojem su ove godine nastupila 277 natjecatelja iz 34 karate kluba iz Hrvatske ,Slovenije, BiH i Italije.
Na istom je tradicionalno nastupio i Športski karate kluba “SISAK” kojeg su ove godine predstavljali Mihael i Luka Crnković, Matea Bašić i Ivan Vujnović.
Sukladno dosadašnjim rezultatima ostvarenim na turnirima HKS-a i sa ovog natjecanja članovi Športskog karate kluba Sisak vratili su se sa trofejima.

Prvi je nastupio u konkurenciji mlađih učenika kataša (9 godina) Mihael Crnković i u konkurenciji natjecatelja iz Hrvastske , Slovenije i Bih zauzeo odlično 3. mjesto.
Na tragu dosadašnjih uspjeha sa prethodnih turnira iz kalendara HKS-a bio je i trenutno najtrofejniji natjecatelj Športskog karate kluba Sisak Luka Crnković, koji je i na ovom natjecanju nastupio u dvije uzrasne kategorije mlađim kadetima i kadetima. U oba nastupa na ovom turniru, pokazalo se vrlo zahtjevne konkurencije, Luka je dobro odradio kataške mečeve, ali ovog puta nije mogao dalje od 3. mjesta u obje kategorije te se vratio u Sisak sa dvije nove brončane medalje. Isti rezultat, 3. mjesto, ostvarila je i Matea Bašić, koja je nastupila u konkurenciji mlađih kadetkinja + 55 kg.
Dobar nastup, ali ne dovoljno za medalju imao je najiskusniji natjecatelj Športskog karate kluba Sisak na ovom natjecanju Ivan Vujnović, koji je nastupio u borbama u konkurenciji juniora Open. Iako nije osvojio medalju, trener M.Kos nije nezadovoljan njegovim nastupom, obzirom na njegovo zalaganje i prisutnu jaku međunarodnu konkurenciju.

Slijedeći nastup sisačkih karatista prema kalendaru HKS-a je 12. studenoga u Poreču, na kojem članovi Športskog karate kluba Sisak tradicionalno ostvaruju zapažene rezultate.

Komentirajte