Naslovnica Sport Ostali sportovi Nove medalje karatista ŠKK Sisak

Nove medalje karatista ŠKK Sisak

U Daruvaru Luka Crnković osvojio zlato i broncu, Mihael Crnković broncu. Novi nastup članova Športskog karate kluba Sisak je slijedeći vikend u Križu

Slijedom kalendara natjecanja Hrvatskog karate saveza, 15. listopada 2016. godine, nastavljena su natjecanja u karate sportu u Daruvaru.
U organizaciji Karate kluba Slavko Krivski-Termal i Hrvatskog karate saveza organiziran je tradicionalni 16. memorijal “Slavko Krivski”- Karate Darfest Croatia 2016.
Na natjecanju, koje je ove godine okupilo 447 natjecatelja iz 49 kluba iz BiH, Mađarske i Hrvatske, nastupila su i četiri člana Športskog karate kluba SISAK: Luka Crnković, Klara Balog, Matea Bašić i Mihael Crnković.
Prvi su nastupili po običaju na karate natjecanjima najmlađi natjecatelji, odnosno natjecateljice. Za ŠKK Sisak u konkurenciji mlađih učenika kataš nastupio je Mihael Crnković koji se i na ovom natjecanju okitio medaljom, ovog puta brončanog sjaja. Nešto kasnije u konkurenciji katašica učenica nastupila je Klara Balog koja je propustila priliku osvojiti treće mjesto izgubivši meč u repasažnoj borbi koja je osiguravala broncu.

U nešto starijoj konkurenciji natjecateljica mlađih kadetkinja nastupila je Matea Bašić, nažalost na ovom natjecanju bez uspješnog rezultata, ali s novim iskustvom na službenim natjecanjima Hrvatskog karate saveza.

Zadnji predstavnik Športskog karate kluba Sisak u Daruvaru bio je Luka Crnković, koji je nastupio u dvije konkurencije kataša. U prvom nastupu u konkurenciji kataša mlađih kadeta i na ovom natjecanju je pokazao da mu je na prošlogodišnjem prvenstvu Hrvatske napravljena nepravda, jer je ponovo na službenom turniru Hrvatskog karate saveza pobijedio prošlogodišnjeg prvaka Hrvatske i superiorno osvojio 1. mjesto. Nešto kasnije Luka je svoju kvalitetu pokazao i starijoj kategoriji, gdje je u međunarodnoj konkurenciji i konkurenciji najboljih kataša kadeta iz hrvatskih karate klubova osvojio odlično 3. mjesto.

Novi nastup članova Športskog karate kluba Sisak je slijedeći vikend u Križu na 2. Kupu Rudolf Perešin sa kojeg očekujemo i nove uspjehe mladih natjecatelja ovog kluba.

Komentirajte