10 C
Sisak
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Franjo Šaban – kandidat HDZ-a za gradonačelnika Siska

Datum:

Marketing

Profesor psihologije Franjo Šaban (46) bit će kandidat HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima za gradonačelnika Siska u svibnju 2017. godine.

“Kao prvi ogranak HDZ-a u Hrvatskoj proveli smo neposrednu kandidaturu. Svaki se član HDZ-a mogao kandidirati i u roku su nam stigle četiri kandidature. Svi potencijalni kandidati morali su pripremiti životopis, financijski plan i predati uvjerenje o nekažnjavanju. Na dan izbora ostali su povukli kandidature, a većinom glasova članova gradskog odbora prihvaćena je kandidatura Franje Šabana.” – rekao je to u četvrtak na tiskovnoj konferenciji Željko Krapljan, predsjednik sisačkog HDZ-a.

“Mislim da je vrijeme za promjene u ovom gradu i zato sam odlučio se prihvatiti kandidature za gradonačelnika” – rekao je Franjo Šaban koji u sustavu socijalne skrbi radi od 1998. godine te je i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Odra. Poznat je i kao jedan od gostujućih članova posade Udruge lađara Neretve koji su 2010. godine preveslali Jadran.

Potporu izabranom kandidatu dao je i sisački HSLS.

Kako doznajemo svoje su kandidature bili predali i Darko Weiss te prof. Vladimir Čavrak, no povukli su ih bili prije izjašnjavanja. Dr. Željka Josić, čije se ime spominjalo kao moguću kandidatkinju, nije predala kandidaturu.

Nije tajna da je ovo još jedan potez koji ne odgovara županijskom HDZ-u, odakle se čeka sada idući potez. Hoće li se pomiriti s kandidaturom Franje Šabana ili će se ići na raspuštanje gradskog odbora HDZ-a i postavljanja nekog drugog kandidata ili kandidatkinje za gradonačelnika…

- Marketing -

Možda vas zanima...

U petak je Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama organizira "Festival...

Otvorenje obnovljene Holandske kuće uz izložbu i koncert

U petak će, nakon završetka obnove nakon potresa 2020....

Započela gradnja još jedne višestambene zgrade u Sisku

U Sisku je danas započela gradnja 18-te po redu...

U utorak i srijedu pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa

U utorak i srijedu, 23. i 24. travnja, na...