Naslovnica Vijesti Kultura Vokalisti FA “Ivan Goran Kovačić” osvojili srebrnu plaketu na natjecanju u Osijeku

Vokalisti FA “Ivan Goran Kovačić” osvojili srebrnu plaketu na natjecanju u Osijeku

Prvi Croatia Cantat zajednički su organizirali Hrvatska udruga zborovođa (HUZ) i Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa“ iz Osijeka i to u povodu obilježavanja velike obljetnice- 140 godina postojanja HPD-a „Lipa“. Publika i četveročlani međunarodni stručni žiri – Irena Kosmač (Slovenija), Alexander Solovyev (Rusija) te Bojan Pogrmilović i Branko Starc (Hrvatska) – slušali su natjecateljske nastupe zborova na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, raspoređenih u četiri kategorije zborske glazbe: klasična, duhovna, folklorna i popularna.

U kategoriji C, tj. folklornoj kategoriji, mješovita vokalna skupina FA “Ivan Goran Kovačić” Sisak, potpomognuta u dijelu programa i tamburaškom sekcijom, osvojila je srebrnu plaketu. Ovaj fantastičan uspjeh izborili su u konkurenciji 22 zbora u kategoriji, što samo po sebi govori o kvaliteti i izvrsnosti vokalista pod ravnanjem voditeljice Tihane Zubek. Program kojim su se predstavili sastojao se od sljedećih skladbi: Dobri denek ( Emil Cossetto), Sinju grade (Mojmir Čačija) i Moja diridika (Emil Cossetto).

Goranovci su se ponosno vratili u Sisak, znajući da su reprezentativno i dostojno predstavili svoj Ansambl, grad i Sisačko-moslavačku županiju. Probe se nastavljaju, vježbaju se neke nove stvari s kojima će, uvjereni su vokalisti, oduševiti neku novu publiku i žirije u Hrvatskoj i inozemstvu.

ivan-goran-kovacic-2

Komentirajte