Naslovnica Vijesti Sisak Studenti mogu autobusom jeftinije u Zagreb

Studenti mogu autobusom jeftinije u Zagreb

Redoviti studenti s prebivalištem na području grada Siska i ove će se akademske godine od 1. listopada jeftinije voziti autobusima Auto prometa u Zagreb. Zahvaljujući subvenciji Grada Siska i popustu koji daje Auto promet Sisak cijena mjesečne studentske karte iznosit će 122,50 kuna. Uz to, s mjesečnom studentskom kartom studenti će se moći voziti i gradskim linijama u Sisku bez dodatne naknade.

Da bi ostvarili pravo na mjesečnu pretplatnu kartu u vrijednosti 122,50 kuna u akademskoj godini 2016/2017. zainteresirani studenti moraju u gradskoj upravi u Rimskoj ulici 26 ishoditi potvrdu o pravu na ostvarivanje sufinanciranja, a na temelju donesene potvrde o statusu redovitog studena te uvjerenja o prebivalištu na području grada Siska koje se izdaje u PU SMŽ (Upravni poslovi, Trg Lj. Posavskog 1). Zatim na blagajni autobusnog kolodvora u Frankopanskoj ulici 5 trebaju ispuniti zahtjev, priložiti jednu osobnu fotografiju, predočiti osobnu iskaznicu i platiti jednokratno 20 kuna za izradu iskaznice za mjesečnu studentsku kartu.

Studenti koji nemaju pravo na subvenciju također od 1. listopada mogu jeftinije kupiti mjesečnu kartu i to po cijeni od 490 kuna.

(sisak.hr)

Komentirajte