3 C
Sisak
Petak, 19 travnja, 2024

Željko Krapljan dobio otkaz u SIMORI

Datum:

Marketing

Predsjednik Gradske organizacija HDZ-a u Sisku, Željko Krapljan, inače magistar prometnih znanosti, dobio je otkaz na radnom mjestu savjetnika u županijskoj razvojnoj agenciji SIMORA u Sisku, piše Jutarnji list.

Rezultat je to dugotrajnog sukoba na relaciji sisački-županijski HDZ, tj. Krapljan-žinić..

Naime pismeni otkaz, bez najave, uputio mu je direktor razvojne agencije, član iste stranke (HDZ) Mario Čelan, a SIMORA je u vlasništvu Sisačko-moslavačke županije kojom vladae upravo HDZ-a, čiji je Krapljan dugogodišnji član.

Pored toga, prigodom njegova zaposlenja u SIMOR-i upravo je župan Žinić, koji je ujedno i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a, žestoko branio tu odluku pitajući javno: „Zar Krapljan ne može dobiti posao u Sisku, u županijskoj razvojnoj agenciji, na radnom mjestu za koje je visokostručan, samo zato što je član HDZ-a?“.

No, očito se sve pormijenilo, kako piše Jutarnji list, u samo godinu i pol.

Da je riječ o unutarstranačkom obračunu pokazuje i činjenica  kako je odluku o otkazu Krapljanu donijela Skupština SIMORE,  a Skupštinu predstavlja župan Žinić.  O otkazu nije raspravljalo Upravno vijeće SIMORE niti sindikat i Krapljanu je odluka o raskidu ugovora o radu proslijeđena  poštom. Bio je na radnom mjestu kada mu je supruga pročitala da mu je upravo poštom iz SIMORE doma stigla odluka o otkazu. Odnosi između dva stranačka čelnika nisu idealni još od izbora za čelnika županijskog HDZ-a kada su Krapljan i Žinić bili protukandidati, a Žinić je pobijedio.

Sukob je dodatno produbljen i na oba zadnja izbora na Sabor, kada su ignorirani prijedlozi kandidata gradske organizacije, a na liste, pogotovo 11. rujna, došli županovi kandidati.

Zbog toga je Krapljan i dio čelnika sisačkog HDZ-a na netom završenim stranačkim izborima lobirao među članovima HDZ-a u Sisku da preferencijalno glasuju za kandidate iz Zagreba i Velike Gorice, Dragu Prgometa, Gorana Marića i Dražena Barišića, a ne za kandidate s područja Sisačko-moslavačke županije Ivu Žinića, Željku Josić i Stipu Šapinu jer su ovi županovi kandidati.

Ivo Žinić je temeljnim ograncima uoči izbora uputio e-mail slijedećeg sadržaja: „Neki pokušavaju na sve moguće načine lobirati za osobe koje nisu iz naše županije i koje se, kad završe izbori, vjerojatno nikad neće ni sjetiti Sisačko-moslavačke županije“. Iz vodstva sisačkog HDZ-a stigao je kroz medije odgovor kako „Žinić  ponovo pokušava sijati razdor…“

No, iako je, doznajemo, neposredno nakon izbora stiglo zeleno svjetlo da se Krapljana “riješi” iz HDZ-a njega ipak, za sada, nije sustigla stranačka odgovornost, nego poslovna. Nedavno  je  dobio opomenu pred otkaz jer je u radno vrijeme bio na stranačkom skupu HDZ-a za VI. izbornu jedinicu u Velikoj Gorici, a prošli tjedan i otkaz. No, u obrazloženju raskida ugovora o radu, bez prava na otpremninu, ne spominje se ta opomena pred otkaz niti neki drugi prekršaj kao razlog za otkaz, nego stoji kako se u cilju racionalizacije organizacije u razvojnoj agenciji ukida upravo njegovo radno mjesto, jedino od ukupno 42 zaposlena.

A ne tako davno SIMORA je imala manje od 20 zaposlenih.

Možda vas zanima...

Od listopada se uspješno provodi program „Caritas za djecu i obitelj“

Caritas Sisačke biskupije od listopada 2023. godine uspješno provodi...

U Sisku, kao i prije 4 godine, težak poraz SDP-a i Kristine Ikić Baniček

Gledajući rezultate izbora za Sabor, održane u nedjelju, 17....

Privremeni rezultati izbora u RH, 7. izbornoj i Sisku – HDZ 61, SDP 42 mandata

Prema privremenim rezultatima izbora HDZ je dobio najviše mandata,...

Novi obrazovno-sportski centar u Sisku

Župan Ivan Celjak danas je predstavio projekt Sisačko-moslavačke županije,...