12 C
Sisak
Subota, 13 travnja, 2024

Splićani pobjednici finala bejzbol Kupa igranog u Sisku

Datum:

Marketing

Bejzbolaši splitske Nade SM su nakon prvenstva i Interlige osvojili kup Hrvatske čime je ova sezona postala najtrofejnija u dugoj klupskoj povijesti.

Protekli vikend na igralištu “The Nest” u Vrbini odigran je finalni turnir Kupa Hrvatske.

Nakon propuštene sezone u prvenstvu Sisak storksi pokusali su ostvariti što bolji rezultat u Kupu.

Nedostatak vlastitih igrača Sisak je nadoknadio dovođenjem nekoliko “veterana” iz Karlovca i Zagreba a neigranjem karlovačke Olimpije i nekoliko mlađih igrača iz Karlovca pristupilo je Storksima.

Po imenima sisački sastav budio je određeni respekt no na žalost zbog privatnih obaveza nisu svi novopridošli igrači mogli nastupiti na Kupu.

Rezultati:

BK Zagreb : BK Medvednica  0 : 10
BK Medevdnica : BK Sisak storks  4 : 2
BK Sisak storks : BK Zagreb  15 : 13
BK Nada : BK Vindija   10 : 2

Finale:     BK Nada : BK Medvednica   8: 2

Prvu utakmicu Storksi su igrali protiv jake Medvednice gdje je sve bilo prilično ravnopravno a u 6 iningu siščani ne iskorištavju odličnu poziciju za osvajanje bodova   pri rezultatu 3:1 za Medvede . Do kraja utakmice svaka ekipa osvaja pobod pa je konačni rezultat 4 : 2 za Medevdnicu. Nakon pobjede nad Zagrebom u prvoj utakmici od 10 : 0 Medvednica je osigurala finale.

Druga utakmica Storksa protiv Zagreba kreće odlično, radi palica i obrana i u utakmici koja o ničemu ne odlučuje siščani do vodstva 10:0 u 6. iningu. Izmjena bacača ( pitchera )   sa par grešaka i lošim bacanjem Storksi dopuštaju povratak Zagreba u utakmicu. U 7. iningu rezultat je 10:10. Ipak Sisak malo popravlja igru i u 8. iningu vode sa 15:10. Do kraja utakmice Zagreb uspijeva smanjiti  na 15-13, ali ipak na kraju pobjeda  Storksa protiv 3. plasirane ekipe u PH,  no nažalost to je nedovoljno za finale.

Za Sisak su igrali Alen Vukmirović, Dario Latković, Dario Vojak, Josip Brozinić, Marin Vukmirović, Damir Karin, Pavao Karin, Igor Roksa, Lovro Dankić, Ozren Zec, Armin Mehinović, Martin Vanić, Neven Kastmiler, Elvis Salešević i Alen Mahač.

Suci: Janđel (Sk ) , Halužan ( Ka ) i Ozimec ( Zg )

Možda vas zanima...

RUKOMET: U Sisak u subotu stiže ekipa Vidovca

23. kolo 1.HRL sjever u Sisak dovodi neugodnog protivnika,...

Vaterpolo u Sisku: Siscia će ugostiti U16 vaterpolsku reprezentaciju

30 godina od osnutka VK Siscije obilježava se prigodnim...

Hokejaši Siska u četvrtak u Sisku love treću, ključnu, pobjedu u finalu PH

Hokejaši Siska u Sisku love treću ključnu pobjedu u...