Naslovnica Vijesti Sisak HGK Sisak uručio priznanja najboljim tvrtkama u 2015.

HGK Sisak uručio priznanja najboljim tvrtkama u 2015.

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Sisak uručila je danas (četvrtak) svoje plakete Zlatna kuna za najsupješnije tvrtke s područja Sisačko-moslavačke županije tijekom 2015. godine.

Zlatnu plaketu kao najsupješnije veliko trgovačko društvo dobila je tvrtka Mlin i Pekare iz Siska, koja se zadnjih godina intenzivno širi.

“Stigli smo do više od 1200 radnika u svojih 280 trgovina. Veliko je ovo priznanje koje ćemo nastojati opravdati i u budućnosti kako bi dali svoj doprinos poboljšanju teške gospodarske situacije u županiji i državi” – rekla je direktorica Vesna Butorac.

Najuspješnije srednje trgovačko društvo je PPS -Majur d.o.o. iz Majura

“Radimo 12 godina na ovom pdoručju, no imamo tradiciju iz Velike Gorice od 60 godina iskustva u drvnoj industriji. Odlučili smo ući u ovaj kraj, vjerovali smo u pravu proizvodnju, a ne samo pilenje trupaca u daske i za izvoz. Mi radimo finalne proizvode i tim trupcima i daskama dajemo dodatnu vrijednost, omjer je jedan prema pet, šest u vrijednosti naših proizvoda i ulaznih trupaca.” – ističe vlasnik PPS Majura Mladen Galeković koji u Majuru trenutačno upošljava stotinjak radnika.

Zlatnu plaketu za najbolje malo trgovačko društvo u protekloj godini dobila je Korina proizvodnja d.o.o. iz Novske. Prema onome što se čulo na dodjeli priznanja  čini se da je među gospodarstvenicima napokon prisutan optimizam. S time se slaže i čelnik Županijske gospodarske komore u Sisku Boris Mesarić.

“Čini mi se da je došlo vrijeme optimizma i to s razlogom. Ne zato samo jer raste BDP nego jer se počelo intenzivno govoriti na svim frontovima o oživljavaju proizvodnje i tržišta. Znamo da raste inozemna potražnja, naš izvoz raste. Isto tako raste i domaća potrošnja, a najavljene neke nove mjere to bi još mogle poboljšati. Još da povećamo udio hrvatskih proizvoda u turističkoj potrošnji rezultat bi bio još bolji. Naši  poduzetnici su lani dobro poslovali, imamo na razini poduzetnika županije devizni suficit od 250 milijuna eura, a za razliku od 2014. imamo lani i pozitivan rezultat bilance te je većina od 1819 poduzetnika poslovala s dobiti. ” – rekao je Mesarić posebno istaknuvši kutinsku Petrokemiju kao četvrtog po veličini izvoznika u Hrvatskoj.

Posebno priznanje “kristalna kuna” uručena je glinskoj Viveri koja je tri godine zaredom (od 2012. do 2014.) bila proglašena najuspješnijim srednjim trgovačkim društvom županije.

Komentirajte