6 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

Gradonačelnica o radovima, satu, bazenu…

- Marketing-spot_imgspot_img

Zvuči čudno, ali potres u italiji imao je posljedice, izgleda, i na Sisak, točnije gradilište sisačke Pješačke zone čiji je rok za dovršetak 11. rujan.

“Kamen za popločavanje nabavljaju na francuskoj granici u Alpama. Zbog potresa su kamioni u cijeloj Italiji dobili deset dana zabrane prometovanja  po danu, osim ako voze pomoć za stardale u potresu. Zato je put od kamenoloma trajao 24 sata i izgubio se slijed od oko 7-8 šlepera koji bi inače već bili ovdje.  Vidjet ćemo kako će to imati utjecaja na dinamiku radova i kako će na radove utjecati ova kiša.” – komentirala je radove na pješačkoj zoni, koji očito neće biti gotovi u predviđenom roku, sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Ona dodaje da svaki kišni dan, po ugovoru, daje još jedan dan roka izvođačima i da će stoga, ipak, biti gotovo u roku.

Gradonačelnica se osvrnula i na uklanjanje omiljenog sisačkog sata na Trgu bana Josipa Jelačića, također na gradilištu Pješačke zone.

“Stari je sat uklonjen idoći će novi koji će izgledom uvelike podsjećati na ovaj stari, ali bit će modernija tehnologija koja neće zahtijevati ni trećinu sadašnjih troškova održavanja. Siščani ne moraju brinuti, i dalje će se moći nalaziti “kod sata”.” – rekla je Ikić Baniček.

O bazenu u Capragu rekla je: “Izbetonirana je školjka, to se sada 21 dan suši i atestira svakih sedam dana. Paralelno se radi na dovršetku strojarnice te kreće dovršetak velikog i malog bazena sa opremom”

O zatvorenom bazenu u Sisku čija je obnova bila planirana tijekom ljeta, no nije ostvarena gradonačelnica kaže:

“Riječ je o ESCO modelu po principu ključ u ruke što uključuje da izvođač prvo mora kompletne troškovnike i svu dokumentaciju i dozvole podastrijeti. Oni su to sada učinili  i očekujemo da sredinom desetog mjeseca krenu konkretni radovi  kada budu sve dozvole dospjele. Izvođač je trebao dokazati da će uštede, koje su u ugovoru utvrđene, biti i uistinu ostvarene.”

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti

2 KOMENTARI