Naslovnica Sport Košarka Petrinjka Emanuela Šimić u reprezentaciji

Petrinjka Emanuela Šimić u reprezentaciji

Petrinjka Emanuela Šimić je kapetanica mlađe kadetske ekipe Lovrekica koje su ove godine se po prvi puta plasirale se na završnicu Državnog prvenstva Hrvatske za mlađe kadetkinje I osvojile šesto mjesto. Malo je nedostajalo da se Petrinjke bore za medalju, no I ovo je za mladu ekipu ogroman uspjeh.

Kroz protekle dvije sezone Emanuela se pokazala kao pravi vođa na terenu i van njega, te je svojim odličnim igrama izborila mjesto u Mlađe kadetskoj reprezentaciji Hrvatske (djevojčice rođene 2002. i mlađe).

Pripreme reprezentacije su trajale dva tjedna I održane su u Slavonskom Brodu, nakon čega se reprezentacija uputila u susjednu Sloveniju na turnir osam reprezentacija pod nazivom U-14 Slovenia Ball , na kojem je reprezentacija Hrvatske osvojila trece mjesto uz tri pobjede I dva poraza. Ono što posebno veseli je doprinos koji je Emanuela dala u svakoj utakmice te stoga s razlogom očekujemo da je ovo tek početak njene reprezentativne karijere.

Također, valja napomenuti da je i škola u kojoj Lovrekice treniraju, OŠ Mate Lovraka, ove godine sudjelovala na objema završnicama Državnih prvenstava Hrvatske za školska športska društva, te su sedmašice I osmašice osvojile 4. mjesto (nažalost, jer su nositelji igre Ćubić I Šimić bile ozlijeđene), te petašice I šestašice treće mjesto što je ogroman uspjeh pogotovo kad se uzme u obzir uvijeti gdje cure treniraju.

Sve u svemu, jedna lijepa košarkaška sezona za Petrinjke.

Rezultati i konačan poredak U-14 Slovenia Ball-a

HRVATSKA – SLOVENIJA 66:38

HRVATSKA – MAKEDONIJA 62:57

HRVATSKA – MAĐARSKA 70:73

HRVATSKA – ŠPANJOLSKA 39:78

HRVATSKA – ITALIJA 59:55

KONAČNI POREDAK:

1. MAĐARSKA

2. ŠPANJOLSKA

3. HRVATSKA

4. ITALIJA

5. IZRAEL

6. SLOVENIJA

7. SRBIJA

8. MAKEDONIJA

Komentirajte