5 C
Sisak
Subota, 27 studenoga, 2021

9. susret klapa u Sisku

- Marketing-spot_imgspot_img

I ove godine Vokalno instrumentalni ansambl Kolapjani iz Siska u sklopu kojeg djeluju ženska klapa Kolapjanke i muška klapa Kolapjani organiziraju 9. po redu SUSRET KLAPA U SISKU koji će se održati u petak, 09. rujna 2016. godine  u atriju Starog grada u Sisku s početkom u 20 sati.

Namjera organizatora ovog sada već tradicionalnog klapskog susreta je svake godine predstaviti sisačkoj publici neke nove klape iz svih krajeva Hrvatske koje još nisu imale priliku zapjevati u jedinstvenom ambijentu Starog grada, pa  će tako ove godine u Sisku nastupiti sljedeće klape: ženska klapa Armorin iz Zagreba , te muška klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog, pobjednici ovogodišnjeg Festivala dalmatinskih klapa u Omišu u ženskoj i muškoj konkurenciji, zatim ženske klape Luna iz Kožina i Stentoria iz Daruvara, muške klape Nostalgija, Bošket i Stine iz Zagreba, klapa Grobnik iz općine Čavle, klapa Zrinski iz Vrbovca, mješovita klapa Barun iz Svete Nedelje i naravno domaćini ovog susreta Kolapjanke i Kolapjani.

Sljedeći dan nakon susreta u Sisku će se također u organizaciji Kolapjanki i Kolapjana održati klapska radionica za sve sudionike susreta koju će voditi dr. sc. Joško Ćaleta.

Ovaj glazbeni događaj održava se pod pokroviteljstvom Grada Siska, Sisačko moslavačke županije, Gradskog muzeja Sisak , Doma kulture KKV i Turističke zajednice grada Siska. Ulaznice za susret klapa možete kupiti u knjižari i papirnici AMK u Sisku po cijeni od 30 kuna.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti