Naslovnica Sport Ostali sportovi Vavri i treća titula nacionalnog prvaka u 2016.godini

Vavri i treća titula nacionalnog prvaka u 2016.godini

Teren sisačkog Viktorovca, gdje je održano PH i turnir “Siscia Open”, pokazao se izuzetnom lokacijom za organizaciju streličarskog natjecanja. Siščanin, Mario Vavro, osvojio novi naslov prvaka države.

Streličarski klub “Siscia” bio je 27. i 28. kolovoza organizator streličarskog prvenstva Hrvatske i turnira “Siscia open” u disciplini FIELD 24+24 koje je održano na prostoru perivoja Viktorovac.

U dva dana natjecanja, 56 streličara iz 22 kluba natjecalo se za titulu državnih prvaka i medalje turnira “Siscia open”.

Prvog dana natjecanja gađale su se mete na nepoznatim daljinama. U kategoriji seniora sa složenim lukom na prvom mjestu, s rezultatom 411 krugova, bio je Mario Vavro. Na drugom i trećem mjestu bila su dva streličara iz zagrebačkog Agrama: Buden (406) i Markeš (394). Četvto mjesto osvojio je Zoran Vonić iz Siscije (387), a njegov klupski kolega Vjekoslav Putrić ovaj dio natjecanja je završio na 7. mjestu.

Drugog dana natjecanja gađale su se mete na poznatim daljinama (do 60 m). I u ovom dijelu natjecanja Mario Vavro je uspio sačuvati minimalnu prednost od jednog kruga i s ukupnih 809 krugova osvojiti i treću titulu državnog prvaka u 2016. godini. Podsjetimo, prije ovog natjecanja osvojio je titule državnih prvaka u dvoranskoj i vanjskoj FITI .
Vonić je na kraju natjecanja ostao na 4.mjestu, a Putrić je zauzeo 8.mjesto.

U ženskoj seniorskoj konkurenciji mlada Valentina Vonić nije imala šansu protiv starijih kolegica.Na kraju je osvojila četvrto mjesto sa 634 kruga.

Teren Viktorovca pokazao se izuzetnom lokacijom za održavanje natjecanja u streličarstvu. Posebno su se u provedbi ove sportske priredbe istakli članovi kluba Skwhat koji djeluje u sklopu Kordinacije udruga mladih Siska. Mladi su radili puna tri dana na postavljanju meta i osiguranju natjecanja, na čemu su im streličari neizmjerno zahvalni.

Komentirajte