5 C
Sisak
Utorak, 21 ožujka, 2023

IZBORI 2016.: Bandić i HDRS surađuju u Sisačko-moslavačkoj županiji

- Marketing-spot_imgspot_img

U utorak, 16. kolovoza, u Petrinji je potpisan Sporazum o suradnji na izborima za Hrvatski sabor 2016. godine i na lokalnim izborima 2017. godine na području Sisačko – moslavačke županije između stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti i Hrvatske demokratske regionalne stranke.

Miodrag Demo, prvi na listi BM 365 – Stranke rada i solidarnosti u VI. Izbornoj jedinici izjavio je kako je spreman boriti se za Petrinju i danas kao što se za nju borio 1991. godine, kada je u taj grad došao iz Dalmacije.

„Moje iskustvo saborskog mandata svi su mogli jasno vidjeti – nisam dao nikome da prođe ako to nije u interesu hrvatskog naroda. To je moje poslanje i na tome ću inzistirati dok god budem mogao i dok god me zdravlje bude služilo“, kazao je Demo i obećao da će još više Petrinju „približiti“ Zagrebu i sagraditi Muzičku akademiju.

„U Topuskom ćemo napraviti spinalni odjel. Grad Zagreb već ima ugovor s lječilištem u Topuskom i već 12 godina branitelji iz Zagreba odlaze tamo na terapije. Borit ću se „kao lav“ za te projekte“, poručio je Demo.

Predsjednik Hrvatske demokratske regionalne stranke, Anđelko Hrupački izrazio je zadovoljstvo što se njegovoj stranci pružila prilika za suradnju sa Strankom rada i solidarnosti, koja pokazuje brigu za građane, a ne za sebe, kao što je slučaj s dvije velike stranke.

„Naša stranka je puna elana i jedva čekamo da se uključimo u kampanju i Stranci rada i solidarnosti pomognemo u osvajanju barem tri mandata u VI. Izbornoj jedinici. Preko naših partnera pokušat ćemo realizirati i neke od naših programa kao što su Mladi i obrazovanje“, zaključio je Hrupački.

HDRS je stranka koju je osnovao Rajko Maldenović, a koja je bila jedan od koalicijskih partnera bivše županice Marine lovrić merzel, čiji su mnogi suradnici prešli u stranku BM 365.

Zadnje novosti
Ostale novosti