4 C
Sisak
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Radovi u pješačkoj zoni i Frankopanskoj ulici po planu

Datum:

Marketing

Radovi na izgradnji pješačke zone u centru grada napreduju prema planu. Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček sa suradnicima obišla je danas gradilište, a   predstavnici izvođača radova su potvrdili da će radovi biti završeni u ugovorenom roku. Završeni su svi radovi ispod zemlje u Radićevoj ulici uključujući i zamjenu HEP-ovih kabela, dovršava se betoniranje, započelo je postavljanje kamena. Posao su završili i arheolozi kod sata u Kranjčevićevoj ulici gdje su pronađeni samo ostatci kanalizacije iz doba Austro-ugarske, koje nadležni iz Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture nisu ocijenili značajnima te s današnjim danom još samo daju upute izvođaču radova kako zaštititi nalaz, pa se može početi s izgradnjom fontane. Odstupanja nema niti od ugovorene cijene radova u visini od 9 milijuna kuna.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček obišla je s novinarima i gradilište novog gradskog trga u Frankopanskoj ulici. – Gradimo jedan mali urbani dnevni boravak na domak Sobe čuda, ugostiteljskih objekata te autobusnog i željezničkog kolodvora. Radovi odlično napreduju, sada se rade iskopi, nakon čega će jedan dio trga biti uređen kao parkiralište, a drugi ozelenjen i opremljen urbanom opremom, naglasila je gradonačelnica.

Kako je planirano, pješačka zona i nova pješačko-prometna površina u Frankopanskoj ulici bit će završeni početkom školske godine.

 

Možda vas zanima...

Od listopada se uspješno provodi program „Caritas za djecu i obitelj“

Caritas Sisačke biskupije od listopada 2023. godine uspješno provodi...

U Sisku, kao i prije 4 godine, težak poraz SDP-a i Kristine Ikić Baniček

Gledajući rezultate izbora za Sabor, održane u nedjelju, 17....

Privremeni rezultati izbora u RH, 7. izbornoj i Sisku – HDZ 61, SDP 42 mandata

Prema privremenim rezultatima izbora HDZ je dobio najviše mandata,...

Novi obrazovno-sportski centar u Sisku

Župan Ivan Celjak danas je predstavio projekt Sisačko-moslavačke županije,...