9 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

PK Sisak Janaf sezonu okončao osvajanjem 33 državna odličja

Datum:

Marketing

Na plivačkom PH prvo ime u sisačkim redovima bila je Ema Šarar koja je, uz ukupno 6 osvojenih medalja, u disciplini 50 m leđno prvi puta u svojoj plivačkoj karijeri uspjela pobijediti našu najbolju plivačicu Sanju Jovanović.

PK Sisak Janaf završio je plivačku sezonu nastupom na državnom prvenstvu Hrvatske, koje je održano od 21. – 24. srpnja 2016. na novootvorenom bazenu ŠRC Svetice u Zagrebu. Boje kluba u Zagrebu branilo je 27 plivačica i plivača koji su na prvenstvu plivali odlično, kako u pojedinačnoj konkurenciji, gdje su osvojene 33 medalje, tako i na završnoj listi uspješnosti klubova, gdje je muška ekipa ostvarila odlično 5. mjesto u konkurenciji 27 klubova, dok je pomlađena ženska ekipa osvojila 9. mjesto u konkurenciji 23 kluba.

U pojedinačnoj konkurenciji nastupilo je 526 plivača i plivačica, podjeljeni u 5 starosnih kategorija (apsolutnoj, mlađoj seniorskoj, juniorskoj, mlađoj juniorskoj i kadetskoj).

– Kao prvu među svim plivačima istaknuo bih Emu Šarar koja je plivala odlične rezultate i osvojila zlatne medalje u apsolutnoj konkurenciji u disciplinama 50 m leđno i 100 m slobodno. Treba reći kako je na 50 m leđno prvi puta u svojoj plivačkoj karijeri uspjela pobijediti našu najbolju plivačicu Sanju Jovanović. Osim zlatnih medalja, Ema je i osvojila srebrnu medalju u apsolutnoj kategoriji u disciplini 50 m slobodno. U sve tri disciplini u kategoriji mlađih seniora Ema je bila zlatna i tako je ukupno osvojila 6 medalja te još jednom potvrdila da je trenutno najbolja plivačica PK Sisak Janaf. – rekao nam je glavni trener PK Sisak Janaf Dejan Rukljač.

A na PH u Zagrebu bilo je još značajnih rezultata Siščana. U apsolutnoj kategoriji kod plivača medalje su osvajali Matija Lukić, koji je u disciplini 200 m prsno osvojio 2. mjesto, te Stefan Brnad koji se također okitio srebrnom medaljom u disciplini 1500 m slobodno, te brončanom medaljom u disciplini 800 m slobodno. Osim medalja u apsolutnoj kategoriji Matija je osvojio i zlatnu medalju u disciplini 200 m prsno za kategorije mlađih seniora i juniora. U disciplini 50 m prsno Matija je bio treći u kategorijama mlađih seniora i juniora, dok je u dvostruko dužoj disciplini, 100 m prsno, osvojio drugo mjesto u kategorijama mlađih seniora i juniora. Stefan Brnad je osim medalje u apsolutnoj kategoriji osvojio i srebrnu medalju za disciplinu 1500 m slobodno u kategoriji mlađih seniora, te zlatnu medalju u kategoriji juniora. U disciplini 400 m mješovito Stefan je osvojio treće mjesto u kategoriji juniora. Za disciplinu 800 m slobodno Brnad se okitio brončanom medaljom u kategoriji mlađih seniora, te zlatnom medaljom za kategoriju juniora.

U kategoriji juniora Karlo Grabić je za odlično plivanje nagrađen brončanim medaljama za osvojeno treće mjesto u disciplinama 100 m leđno i 200 m leđno. Juniori su osvojili i brončanu medalju u štafeti 4 x 100 mješovito. Plivali su Karlo Grabić, Matija Lukić, Josip Budimski i Aldin Botonjić.
Kod djevojaka u kategoriji juniorki medalju je osvojila Nika Pancirov u disciplini 1500 m slobodno. Za istu disciplinu samo kategorija mlađih juniora, Nika je osvojila zlatnu medalju. Morena Polanec osvojila je treće mjesto u disciplini 100 m leđno za kategoriju mlađih juniora.
Za istu kategoriju, ali u muškoj konkurenciji, Matija Jurišić osvojio je srebrnu medalju za disciplinu 200 m prsno. Štafeta 4 x 100 mješovito u sastavu Morena Polanec, Nola Brnad, Paulina Kušan i Nika Pancirov osvojila je treće mjesto u kategoriji mlađih juniorki.

U najmlađoj kategoriji, kadeta, medalje u pojedinačnoj konkurenciji osvojila je Paula Lončarević, i to dvije srebrne medalje za discipline 200 m slobodno i 400 m slobodno. U istoj kategoriji djevojke su osvajale i medalje u štafetnim utrkama. Štafeta 4 x 100 m slobodno u sastavu Nina Podrić, Olivera Ščrbak, Paula Lončarević i Ema Viljevac osvojila je drugo mjesto. Štafeta 4 x 200 m slobodno u istom sastavu osvojila je treće mjesto. I štafeta 4 x 100 mješovito u sastavu Olivera Ščrbak, Nina Podrić, Dora Mihaljević i Paula Lončarević osvojila je treće mjesto.

Osim osvojenih medalja treba istaknuti kako su plivačice i plivači PK Sisak Janafa plivali u 10 A finala, 18 B finala i 14 C finala.

– Na kraju još jedne dugačke plivačke sezone moramo pohvaliti sve plivačice i plivače našeg kluba koji su dali sve od sebe i plivali svoje najbolje rezultate kada je bilo najvažnije. Također se moramo posebno zahvaliti plivačima koji klub napuštaju zbog daljnjeg školovanja. Matiji Luki Rafaju želimo svu sreću na daljnjem školovanju u Americi, kao i puno dobrih plivačkih rezultata. Jednako tako i Josipu Budimskom, koji odlazi studirati u Zagreb i nastavlja plivati u PK Medveščak Zagreb. – istaknuli su Dejan Rukljač, glavni trener PK Sisak Janaf i tajnik Davor Pavičić.

Na ovom PH u Zagrebu za PK Sisak Janaf su plivali: Ema Šarar, Saša Podrić, Vanessa Vukić, Nola Brnad, Nika Pancirov, Paulina Kušan, Morena Polanec, Antonela Vinšek, Maja Sigur, Tea Lužaić, Jana Pavičić, Nina Podrić, Ema Viljevac, Paula Lončarević, Olivera Ščrbak, Dora Mihaljević, Matija Luka Rafaj, Josip Budimski, Karlo Grabić, Matija Lukić, Aldin Botonjić, Fran Senčar, Roberto Milaković, Stefan Brnad, Karlo Gavranović, Matija Jurišić i Sebastian Špehar. U pratnji plivača bili su treneri Lidija Franić, Marko Milatović, Hrvoje Petrović, Velimir Rođak i Dejan Rukljač.

Možda vas zanima...

Pretkadetkinje Košarkaškog kluba Sisak pete u Hrvatskoj

Pretkadetkinje Košarkaškog kluba Sisak s omjerom pobjeda i poraza...

KUGLANJE: Pobjeda za kraj i 3. mjesto ŠKK Jedinstva u 2. Hrvatskoj kuglačkoj ligi

U 22., posljednjem, kolu ligaškog natjecanja u 2. Hrvatskoj...

Počela škola stolnog tenisa za učenike – pridružite im se!

U Stolnoteniskom klubu "Siscia" djeluju dvije muške seniorske ekipe...

Rukomet: Porazu unatoč, Siščanima Premijer liga i dalje nadohvat ruke

Rukometaši Siska proteklog vikenda, bodreni brojnom publikom koja je...