Naslovnica Vijesti Sisak Zbog obnove se od ponedjeljka zatvara sisački bazen

Zbog obnove se od ponedjeljka zatvara sisački bazen

U mjesecu kolovozu počinje dugo očekivana energetska obnova zgrade sisačkog zatvorenog bazena koja će se odvijati prema ESCO modelu. To znači da izvođač radova, tvrtka PPD ESCO koja provodi mjere energetske učinkovitosti, sam stvara uštede i iz ušteda financira projekt te vraća svoja ulaganja. Za Grad Sisak nema nikakvih dodatnih troškova, a vrijednost radova iznosi 22 milijuna kuna od čega 8 milijuna kuna bespovratno daje Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. U sklopu energetske obnove postavljat će se nova stolarija i staklene stijene, stavljat će se nova fasada i krovište te će se ugrađivati potpuno novi sustav grijanja i hlađenja. Iskoristit će se i solarni stupovi kupljeni prije desetak godina koji će se postaviti na zgradu ŠRC-a.

U godini kada sisački bazen obilježava 25 godina od izgradnje, ova je investicija od velikog značaja za Grad Sisak budući bazenom na godišnjoj razini prođe više od 145 tisuća korisnika, na njemu trenira 15-ak klubova, dolaze i drugi klubovi na pripreme i natjecanja, a svi predškolci i niži razredi osnovnih škola u sklopu svojih organiziranih aktivnosti nauče plivati upravo na zatvorenom sisačkom bazenu.

Inače, građani i sportaši te svi ostali koji koriste sisački bazen neće biti uskraćeni za usluge plivanja na bazenu zbog energetske obnove jer će se najveći dio unutarnjih radova odvijati tijekom redovnog godišnjeg remonta koji počinje već ovog ponedjeljka, 25. srpnja kada se bazen zatvara za sve korisnike. U sklopu redovnog remonta ispustit će se voda iz oba bazena, mijenjat će se oštećene pločice, slavine i tuševi te će se stavljati antikorozivna zaštita.

(sisak.hr)

Komentirajte