Naslovnica Vijesti Sisak HSU i HNS idu zajedno na lokalne izbore u Sisku

HSU i HNS idu zajedno na lokalne izbore u Sisku

Sisački HSU i HNS u četvrtak su potpisali Pismo namjere o zajedničkom nastupu na izborima za lokalnu samoupravu 2017., što je rezultat raskida koalcije između SDP-a te kluba vijećnika HNS-HSU u Sisku  unazad nekoliko mjeseci. Upravo je ovih dana u proceduru upućen i prijedlog smjene HNS-ova predsjednika Gradskog vijeća.

“Dokazali smo se kao vjerodostojni partneri u koaliciji, no inzistiranje na provedbi programa i zakonitosti u njegovu provođenju dovelo je do toga da je SDP izigrao sve naše koalicijske dogovore, a gradonačelnica uspostavila nove odnose u Vijeću” – rekao je čelnik sisačkog HNS-a Vlado Andučić dodajući da HSP ovih dana preuzima, od HNS-a, Vodoopskrbu Kupa a da je sin Zdenka Korena nedavno zaposlen u Autoprometu.

Sporazum su potpisali predsjednici gradskog HNS-a i HSU-a Vlado Andučić i Boris Curić koji su pozvali i druge političke stranke centra kojima je, kako su rekli, u interesu boljitka grada i njegovih građana, da im se priključe na sljedećim izborima. Spomenuli su kako korektno surađuju i s HDZ-om.

“Socijaldemokracija u Sisku završila je na razini da se kupuje sve što se može kupovati”- rekao je Andučić koji je potvrdio kako je  HNS na listu za parlamentarne izbore u 6. izbornoj jedinici kandidirao Adelinu Ivković (bit će 13. na listi).

Andučić je na upit novinara, tko će biti njihov kandidat za gradonačelnika Siska na lokalnim izborima 2017., rekao kako HNS još uvijek nije raspravio o kandidatu, no u Pismu namjere HSU ističe kako podržavaju predsjednika sisačkog HNS-a za kandidata za gradonačelnika, odnosno upravo Vladu Andučića.

Ova objava samostalnog izlaska na lokalne izbore HNS-a i HSU-a pomalo podsjeća i na situaciju s prethodnih lokalnih izbora.

I tada je, otprilike godinu dana prije lokalnih izbora, nakon što je Kristina Ikić Banićek objavila kandidaturu za gradonačelnicu, sisački HNS isti dan održao izvanrednu sjednicu predsjedništva na kojem su jednoglasno izabrali čelnika ogranka Vladu Andučića kao svog kandidata za gradonačelnika.

Nakon tri mjeseca SDP i HNS se ipak dogovorio pa su izašli u konačnici zajedno na izbore, no ovaj put se čini kako su razlike između čelništva sisačkih ogranaka HNS-a i SDP-a ipak nepremostive.

Komentirajte