Naslovnica Vijesti SMŽ Završen projekt “Učini obr(a)t”

Završen projekt “Učini obr(a)t”

Završen je 367.000 kuna vrijedan projekt “Učini obr(a)t” čiji je cilj bio potaknuti učenike osmih razreda osnovnih škola na upisivanje u obrtnička srednjoškolska zanimanja.

“Obišli smo 18 škola na području Banovine, Pounja, Posavine i Novske gdje smo im predstavili obrtnička zanimanja. Trideset psoto osmaša se izjasnilo kako nije znalo gdje će nastaviti školovanje pa smo se na njih fokusirali. Organizirali smo i posjet učenika Strukovnoj te Industrijsko obrtničkoj školi u Sisku.” – rekla je Snježana Tomašević iz Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i fondove Europske unije.

U projektu je, uz Sisačko-moslavačku županiju sudjelovala i Obrntička komora te Zavod za zapošljavanje. Od 367.000 dobivenih kuna, 292.000 je bespovartnih sredstava iz europskog socijalnog fonda, a ostatak je osigurala županija.

Završna konferencija projekta „Učini obr(A)t“ održana je u
Župan je zahvalio svima koji su bili angažirani na provedbi projekta „Učini obr(A)t“ i podsjetio i na ostale načine poticanja gospodarstva i ostvarivanja krajnjeg cilja, zaustavljanje odlaska mladih ljudi iz SMŽ i Republike Hrvatske, posebice na kreditnu liniju za gospodarstvenike „Poduzetnički krediti“.

Komentirajte