Naslovnica Vijesti Sisak U petak FIGA festival u Starom gradu

U petak FIGA festival u Starom gradu

U organizaciji Sisačke udruge za promicanje alternativne i urbane kulture u petak 15.07.2016. u atriju Starog grada Sisak sisačka će publika u sklopu FIGA festivala imati priliku vidjeti od 21:00 izložbu „ulje na platnu“ autora Ivice Kovača Gigija, izvrstan dokumentarni film „Voda do grla“ istaknutog scenarista, snimatelja i redatelja iz područja dokumentarnog filma Danijela Pavlića i najveći mladi hard rock band „Bad Mushrooms“.

Ivica Kovač GIGI – počinje crtati sa olovkom , potom pastelama a kasnije poseže za tehnikom ulja na platnu. Zahvaljujući učestalim vježbanjem nizom likovnih kolonija gdje aktivno sudjeluje sječe osnovna znanja i vještine te osnove vladanja sa zahtjevnim tehnikama Putovanje mu je svakodnevica koji crpi iz profesije ( strojovođa ) dok mu je entuzijazam i nadahnuće koja mu je potrebna za realizaciju svojih uradaka. Krajobraz mu je osnova , snaga i izazov . Voli živost boja ali u kompoziciji sa realnim odrazom na platnu. Motiv mu je u velikoj mjeri realističan .

Daniel Pavlić, rođen 23.06.1974. u Sisku, a cijelo djetinjstvo proveo u Hrv. Kostajnici u koju se vraća i nakon studija. Radi kao voditelj Filmskog centra Doma kulture u Sisku. Osim što se bavi umjetnošću, vodi i udrugu mladih koja je ostavila traga po regiji po aktivizmu za očuvanje prirode i okoliša. Organizator je i idejni začetnik Sisačkog ekološkog film festivala SEFF-a, te Revije dokumentarnog filma Fibula u Sisku.

Zagrebački retro hard rock band „Bad Mushrooms“ osnovan je 2008. Iza sebe imaju više od 150 koncerata po čitavoj Hrvatskoj, regiji i mini turneju po Engleskoj. Godine 2013., snimili su svoj prvi EP “Put do vrha”. Neka natjecanja do sada: You are going to UK with Lord – Pobjednici Rovinj Music Festival 2013 – Finalisti HR Demo Klub 2013/2014 – Finalisti West Herzegowina Fest 2015 – Finalisti Jelen Demofest 2015 – Polufinalisti

Program počinje u
21:00 sa izložbom „ulje na platnu“,
21:30 dokumentarni film „Voda do grla“
22:00 koncert hard rock band „Bad Mushrooms“…

Komentirajte