6 C
Sisak
Subota, 27 studenoga, 2021

Do kraja srpnja izložba karikatura u Gradskom muzeju

- Marketing-spot_imgspot_img

Do kraja srpnja sisački Muzej domaćin je najmasovinije ovogodišnje izložbe karikatura u Hrvatskoj, 2. MIKS-a. Na natječaj, na temu „All About Rock & Roll“, stiglo je ukupno 1051 karikatura 414 autora iz 64 zemlje svijeta.

“Riječ je o umjetničkoj karikaturi, a veliki broj sudionika su akademski sliakri, dizajneri. Imamo i ilustratore iz Rolling Stonesa i drugih časopisa.” – rekao je Siščanin Nenad Ostojić, predsjednik udruge MIKS koja je organizirala Festival, te ujedno i predsjednik ocjenivačkog žirija.

Natjecali su se sudionici ove godine na u geg karikaturi i portretu, a žiri kojeg su činili lanjski pobjednik MIKS-a Andrei Popov iz Rusije, Ukrajinac Oleksy Kustovsky, Darko Drljević iz Crne Gore, Zoran Petrović iz Njemačke te Damir Novak, Darijana Gotal Sokolović i Nenad Ostojić iz Hrvatske odabrao je najbolje.

Grand prix festivala dobio je  Krzysztof Grzondziel iz Poljske. Prvu nagradu osvojio je Alireza Pakdel (Iran), dvije druge nagrade dobili su  Julio Cesar Ibarra Warnes iz Argentine i Regis Teixeira iz Brazila, a dvije treće nagrade Pedro X. Molina iz Nikaragve i Nasrin Abdosheykhi iz Irana.

Specijalna priznanja dobili su Elena Ospina (Kolumbija), Gustavo Cereijo (Argentina), Petar Pismestrović (Hrvatska), Tošo Borković (Srbija), Pablo Lopez (Urugvaj), Helder Teixeira Pelea (Portugal), Aref Niazi (Iran), Doru Axinte (Rumunjska), Werllen Holanda (Brazil) i Yaser Khanbaray (Iran).

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti