Naslovnica Crna kronika Opasni pijanci na cestama diljem županije

Opasni pijanci na cestama diljem županije

U petak, 24. lipnja oko 7 sati, policijski službenici su u Lekeniku utvrdili prekršajn prekoračenja brzine od 21 km/h više od dopuštenog, za osobni automobil kojim je upravljao 31-godišnji muškarac. Provjerom je utvrđeno da on vozilom upravlja za vrijeme pravomoćno izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije i dok mu je oduzeta vozačka dozvola do obavljanja izvanrednog nadzornog zdravstvenog pregleda. Kako je isti recidivist, odnosno višestruki počinitelj prometnih prekršaja, uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na nadležni prekršajni sud.

U Sunji je istoga dana oko 21.30 sati zatečen 44-godišnjak, koji je pod utjecajem alkohola od 2,18 promila upravljao biciklom. Do otriježnjenja je zadržan u policijskoj postaji i prekršajno prijavljen.

Dvadesetak minuta iza ponoći u subotu, 25. lipnja, u Petrinji je zaustavljen osobni automobil sisačkih registracija, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,18 promila upravljao 42-godišnji vozač. Do otriježnjenja je zadržan u posebnoj prostoriji policijske postaje i prekršajno prijavljen zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Kontrolom prometa u Hrvatskoj Kostajnici je u subotu, 25. lipnja oko 20.30 sati, zaustavljeno osobno vozilo sisačkih registracija, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,99 promila upravljao 35-godišnjak. Isti je uhićen i uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud.

Noćas, 27. lipnja par minuta iza ponoći, vozač osobnog automobila sisačkih registracija nije postupio po naredbi policijskog službenika koji ga je u Mošćenici zaustavljao svjetlećom stop tablicom, već je nastavio vožnju dalje. Policijski službenici su za njim krenuli sa službenim vozilom te ga ubrzo sustigli i zaustavili. Utvrđeno je da vozilom upravljao 37-godišnji vozač, kojemu je izmjerena koncentracija alkohola od 1,47 promila. Uhićen je i do otriježnjenja zadržan u policijskoj postaji, nakon čega je uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud.

Za istaknuti je 33-godišnjak koji je u mjestu Stružec, grad Popovača, zatečen noćas, 27. lipnja oko 3.30 sati, kako pod utjecajem alkohola od 3,23 promila upravlja osobnim automobilom kutinskih registracija. Njemu je izdana naredba o smještaju u posebnoj prostoriji policijske postaje do otriježnjenja te će biti prekršajno prijavljen po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Komentirajte