1 C
Sisak
Četvrtak, 9 prosinca, 2021

51 prometni prekršaj na autocesti

- Marketing-spot_imgspot_img

U četvrtak, 16. lipnja u poslijepodnevnim satima, na autocesti A3 Bregana – Zagreb – Lipovac provedena je akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila. Tijekom provođenja akcije brzina je mjerena laserskim uređajem FAMALASER III te je utvrđen 51 prekršaj nepropisne brzine kretanja.

Od navedenog broja prekršaja, 44 prekršaja su bila zbog vožnje brzinom od 10 do 30 km/h većom od dopuštene, zbog čega su vozači kažnjeni sa 500 kuna, dok je kaznom od 1000 kuna kažnjeno sedam vozača koji su vozilom upravljali brzinom od 30 do 50 km/h većom od dopuštene. Rekorderi akcije bila su dva turska državljana koji su vozili brzinom od 194 km/h.

Tijekom akcije su utvrđeni i drugi prometni prekršaji pa su tako dva vozača novčano sankcionirana zbog nekorištenja pokazivača smjera, dok je po jedan vozač kažnjen zbog nekretanja sredinom prometne trake, zatim vožnje lijevom prometnom trakom, iako je desna prometna traka bila slobodna te zbog nepropisnog isključivanja iz prometa, dok je jedan vozač upozoren zbog nepoštivanja prometnog znaka.

Ispitivanju alkoholiziranosti je podvrgnuto 29 vozača te niti jedan nije bio pod utjecajem alkohola.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti