Naslovnica Vijesti Kultura U srijedu nastavak Filmofilije, a u četvrtak Kulturnog ljeta

U srijedu nastavak Filmofilije, a u četvrtak Kulturnog ljeta

Dom kulture filmofiliju nastavlja s blokom filmova „Umjetnost nema granica“, a riječ je o art i noar filmovima. Tako u srijedu, 15.6.2016. godine u 19,30 sati u Domu kulture Sisak prikazujuo dramu „Proljeće, ljeto, jesen i zima…i proljeće“. Ulaz je besplatan.

Radnja se odvija oko budističkog redovnika koji živi u jednom samostanu, koji plovi na jezeru koje je okruženo šumom, te koji podučava jednog dječaka kako da i sam postane redovnik. Ova drama ovjenčana je nagradom publike na međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastianu 2003., iste godine nominirana za Europsku filmsku nagradu, te s uspjehom prikazana i višestruko nagrađena na festivalu u Locarnu, ova dojmljiva art-drama prema mnogima je najuspjelije ostvarenje redatelja Kim Ki-duka i zasigurno jednog od najvažnijih svjetskih filmaša današnjice. Program Filmofilija je sufinanciran od Hrvatskog audiovizualnog centra.

“Na pučini” je najizvođenija predstava Scene Sisak. Nakon počasnoga gostovanja na “54. Linhartovom srečanju” u Sloveniji, ova nagrađivana predstava i između ostaloga najbolja predstava u cijelini u 2014.godini u Hrvatskoj (54. FHKA), gostuje u sklopu KULturnog LJETA KKV-a u četvrtak, 16.6.2016. godine u 21 sat u Atriju Starog grada. U predstavi igraju Zoran Ivanić, Mihovil Mioković i Stiv Stipić i Tihomir Kosić koji je predstavu i režirao. Ulaz je besplatan. Potrebne prethodne rezervacije na broj telefona 044/527-479 ili 044/527-478. U slučaju kiše predstava će biti odigrana u Kazalištu 21.

Komentirajte