6.7 C
Sisak
Nedjelja, 17 listopada, 2021

Hrvači na pijesku, svjetski prvaci !

- Marketing-spot_imgspot_img

Hrvači Siska, kao članovi reprezentacije Hrvatske, na prvom SP u hrvanju na pijesku osvojili su naslov svjetskih prvaka ! Na pijesku Fažane Luka Malobabić (u kategoriji do 60 kg) i Matija Crnković (u kategoriji preko 70 kg) osvojili su srebrne medalje, u kategoriji do 7o kg Pavel Puklavec osvojio je 5., a Stefan Zečević 6. mjesto.

Sisački hrvači su od 03. – 05. lipnja nastupili na prvenstvu svijeta u uzrastu U -17, koje se održavalo u Fažani. Ovo je prvo prvenstvo takve vrste, u kojem su se borbe umjesto na strunjači vodile na pijesku, u vrlo lijepom morskom ambijentu prekrasne Fažane. I pravila su nešto drugačija nego u klasičnom hrvanju. Borbe se vode slobodnim načinom u tri težinske kategorije.
Nastupilo je ukupno 170 hrvača iz Grčke, Mađarske, Irana, Norveške, Rumunjske,Rusije, SAD, Slovenije, Srbije,Turske.
IMG_0397

IMG_0398
Iz Siska su se za ovo prvenstvo kvalificirala četiri hrvača, Luka Malobabić, Stefan Zečević, Pavel Puklavec i Matija Crnković, sada već prekaljeni reprezentativci u klasičnom hrvanju.
I ovaj put jako dobro su se snašli i na ovaj način hrvanja. Luka Malobabić je osvojio izvanredno drugo mjesto, izgubivši u finalu od fantastičnog predstavnika Irana. Da bi došao do finala morao je pobijediti predstavnike Rusije, Srbije i Norveške.

Njegovim stopama je krenuo i Matija Crnković koji je također osvojio drugo mjesto i okitio se srebrnom medaljom.

Ovaj puta prekaljeni borci Pavel Puklavec i Stefan Zečević nisu dobro otvorili natjecanje te nisu uspjeli ući u plasman kojim bi se mogli boriti za medalje. Puklavec je osvojio peto, a Zečević šesto mjesto.

– Moramo biti prezadovoljni ovim svjetskim uspjehom i osvojenim velikim srebrnim medaljama Luke i Matije. To su prve svjetske medalje hrvača Siska. A od ove generacije hrvača možemo očekivati nove vrhunske rezultate i to vrlo brzo. Već idući mjesec naši hrvači Pavel Puklavec, Karlo Kodrić i Luka Malobabić nastupaju na Europskom prvenstvu Švedskoj, a njih vodi trener reprezentacije Goran Plavec. – rekao nam je predsjednik HK Sisak Željko Čulina.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti