Naslovnica Vijesti Kultura Klapa Kolapjani nagrađena za najbolju izvedbu u Omišu

Klapa Kolapjani nagrađena za najbolju izvedbu u Omišu

U sklopu 50. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2016. godine proteklog vikenda  u Blatu na Korčuli održana je Večer popularnih skladbi na kojoj su klape izvodile popularne dalmatinske pjesme obrađene na klapski način.

Na 12. izdanju ove  festivalske večeri klapa Kolapjani iz Siska osvojila je Zlatni lipin cvit – nagradu stručnog povjerenstva za najbolju izvedbu. Kolapjani su se predstavili s dvije pjesme i to “Za onu viru ća san ti je da” i “Ljubim te do bola” koje je za klapsku izvedbu obradila njihova umjetnička voditeljica prof. Marijana Ivšić Kolić.

Veliko je to priznanje Kolapjanima za njihov rad i trud, kao i njihovoj umjetničkoj voditeljici a posebno imajući u vidu činjenicu da klapa Kolapjani dolazi s kontinenta. U konkurenciji devet klapa uz nagradu za najbolju izvedbu, dodijeljene su i nagrade za najbolju obradu, te nagrada publike.

Ovo nije prvi put da su Kolapjani sudjelovali na ovom festivalu. Naime, 2014. godine također su osvojili prvo mjesto za najbolju izvedbu, te treću nagradu publike. Kolapjani su u klapskom svijetu sve više prisutni s izvedbama popularnih dalmatinskih skladbi, a čemu uvelike pridonosi rad, talent i energija njihove umjetničke voditeljice Marijane Ivšić Kolić po čijem aranžerskom potpisu i glazbenom izričaju su Kolapjani prepoznatljivi.

Ovogodišnji uspjeh na ovom renomiranom festivalu značajan je doprinos i proslavi 15. rođendana ovih sisačkih klapaša koji su zajedno sa svojim Kolapjankama proslavili u travnju ove godine velikim svečanim koncertom.

Komentirajte