Naslovnica Vijesti Sisak Kolapjani na 50. festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2016.

Kolapjani na 50. festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2016.

Klapa Kolapjani iz Siska ovog vikenda sudjeluje na Večeri popularnih skladbi koja se održava u sklopu jubilarnog 50-tog Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2016. godine.

Kako bi odgovorio brojnim zahtjevima i ukusima današnje publike koja se sve više okreće sastavima koji, osim a capella pjevanja, donose novi klapski izričaj festivalskih šlagera kao jednog od najzastupljenijih i najpopularnijih slojeva u dalmatinskoj folklornoj urbanoj pjesmi Festival dalmatinskih klapa Omiš ustanovio je 2005. godine Večer popularnih skladbi, koja se i ove godine održava u Blatu na Korčuli dana 04. lipnja u Velikoj dvorani Doma kulture s početkom u 21 sat, a okupit će 10 klapa.

Sisačka klapa Kolapjani nastup na ovom festivalu osigurala je nakon provedenog natječaja, a predstavit će se sa dvije popularne skladbe i to skladbom Za onu viru ća san ti je da, autora Rapotec Duška i Jakše Fiamenga i skladbom Ljubim te do bola, autora Dalibora Paulika i Jakše Fiamenga. Obje skladbe za ovaj festival obradila je umjetnička voditeljica klape Kolapjani prof. Marijana Ivšić Kolić, a izvedbe popularnih skladbi ovih sisačkih klapaša već su prepoznatljive po umjetničkom potpisu njihove voditeljice. Večer je natjecateljskog karaktera, a najuspješnijim klapama bit će dodijeljene nagrade publike i stručnog ocjenjivačkog suda, dok će stručno povjerenstvo posebnu nagradu dodijeliti autoru najboljeg aranžmana popularne skladbe.

Komentirajte