Naslovnica Sport Ostali sportovi Bez respekta u Češkoj i na pijesku Fažane

Bez respekta u Češkoj i na pijesku Fažane

Hrvači HK Sisak, Karlo Kodrić i Luka Malobabić, branili boje reprezentacije Hrvatske na prestižnom međunarodnom turniru u Češkoj, a Pavel Puklavec, Matija Crnković i Stefan Zečević izborili nastup na SP u hrvanju na pijesku.

Sisački hrvači ponovno su u najljepšem svjetlu promovirali svoju državu, županiju i grad. Ovog puta bili su akteri na jakom međunarodnom turniru u češkom Chomutovu gdje je održano prestižno natjecanje europskog ranga sa 100 najboljih hrvača iz osam zemalja. Karlo Kodrić i Luka Malobabić su za reprezentaciju Hrvatske nastupili u uzrasnoj skupini U-17.

I u takvoj konkurenciji Karlo Kodrić je suvereno, sa četiri pobjede, osvojio zlatnu medalju. U sve borbe je ulazio bez imalo respekta i sve svoje protivnike uspješno svladao, pokazavši iznimnu vještinu i izvrsnu pripremljenost.

Luka Malobabić, u konkurenciji daleko najmlađi ali ne i najslabiji, sa svojim starijim protivnicima odlično se nosio te je ostvario tri izvrsne pobjede, ali nedostajalo je i malo sreće da se domogne postolja. U dvije odlučujuće borbe nije uspio pobijediti pa se morao zadovoljiti odličnim petim mjestom.hrvanje_chomutov_cze

– Ovo je zaista vrhunski rezultat naših hrvača na ovako jakom turniru, a to je ujedno i jedna od zadnjih provjera za nastup ove dvojice hrvača na Europskom prvenstvu koje će se održati u srpnju u Švedskoj. Na drugom turniru na kojem su nastupila tri naša hrvača također su ostvareni odlični rezultati. U Fažani je održano prvo prvenstvo države u hrvanju na pijesku, koje je ujedno bilo i kvalifikacijsko za Svjetskom prvenstvo koje se održava također u Fažani idućeg vikenda.
Za Svjetsko prvenstvo su se kvalificirali sva tri naša hrvača: Pavel Puklavec i Matija Crnković su postali prvaci države, a Stefan Zečević je osvojio treće mjesto. Očekujemo i dobre vijesti sa predstojećeg Svjetskog prvenstva za koje je do sada već prijavljeno više od 200 natjecatelja. – izvijestio nas je predsjednik HK Sisak Željko Čulina.
hrvanje_fazana

Komentirajte