Naslovnica Sport Ostali sportovi Karatisti Siska pripremaju se za 25. “Sisak Open”

Karatisti Siska pripremaju se za 25. “Sisak Open”

Uoči nastupa na svom jubilarcu, članovi Karate kluba Sisak uspješno nastupili na međunarodnom turniru u Opatiji. Luka Crnković okitio se zlatom i srebrom.

Natjecanjem “17. međunarodni karate turnir Opatija kup 2016.”, u subotu, 21. svibnja u Opatiji, nastavljena su natjecanja iz kalendara Hrvatskog karate saveza.
Na turniru u novoj sportskoj dvorani “Marino Cvetković” nastupilo je 374 natjecatelja iz 44 kluba iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Italije. Nastupili su tradicionalno i članovi Športskog karate kluba “Sisak”, a ovog puta klub i grad predstavljali su Luka Crnković, Ivan Delić i Ivan Vujnović.

Prvi je nastupio u konkurenciji učenika kataša (U 12) Luka Crnković. I na ovom natjecanju pokazao je da se razvija u odličnog natjecatelja u katama. Luka je u finalu lako svladao Jana Katanca iz KK Samobor, nositelja zlatne medalje s nedavnog prvenstva Hrvatske, te je ovog puta osvojio, više nego zasluženo, 1. mjesto. Luka Crnković kvalitetu je pokazao i u konkurenciji starijih natjecatelja kataša mlađih kadeta (U 14). U toj konkurenciji je pokleknuo tek u finalu, osvojivši 2. mjesto.

U istoj konkurenciji je nastupio i Ivan Delić, ali bez zapaženog rezultata. Ivan je nastupio i u borbama u konkurenciji kadeta -52 kg, gdje također se nije uspio probiti među natjecatelje koji su podijelili odličja.

Na kraju natjecanja u kategoriji borbe juniori open nastupio je Ivan Vujnović koji se sa ovog natjecanja nažalost vratio također bez odličja izgubivši repasažni meč za 3. mjesto

– Ostvarenim rezultatom i predstavljanjem Karate kluba Sisak i na ovom natjecanju, kao i na svim dosadašnjim turnirima Hrvatskog karate saveza u prvom djelu sezone, zadovoljan sam i veselim se nastupu svojih učenika na domaćem terenu. Naime, 4. lipnja u sportskoj dvorani Brezovica organiziramo jubilarni 25. međunarodni karate turnir “SISAK CUP 2016” na kojem očekujem nove uspjehe. – rekao nam je trener Karate kluba Sisak Marijan Kos.

Komentirajte