Naslovnica Sport Ostali sportovi Hrvački spektakl u Petrinji

Hrvački spektakl u Petrinji

Hrvači HK Petrinja osvojili naslov državnih prvaka ! Zlatne medalje osvojili Tonimir Sokol i Tomislav Lavrić, a još su osvojene 4 srebrne i 3 brončane medalje.

U Petrinji je u subotu 21.05.2016. održano 25. pojedinačno Prvenstvo Hrvatske za seniore grčko-rimskim načinom hrvanja na kojem je nastupilo 14 klubova sa 84 hrvača.

Kako su i najavljivali, Petrinjci su za ovo natjecanje bili spremni u sportskom i organizacijskom smislu, a što se u konačnici i pokazalo kao još jedna u nizu vrhunski odrađena hrvačka manifestacija. Primjer je to kako bi cijela hrvačka zajednica trebala uložiti dodatni napor i imati volje da se promidžba hrvačkog sporta odvija na ovakvom ili još boljem nivou.
25HRVACKO PRVENSTVO2
U sportskom djelu “palo” je i nekoliko rekordnih rezultata. Klupski rekord je zasigurno veliki broj osvojenih medalja i po prvi put da je osvojen naslov ekipnog prvaka sa tolikom bodovnom prednosti. Petrinja je osvojila ukupno 48 bodova , dok je druga bila Lika sa osvojenih 17,5 bodova, a s istim brojem bodova Sesvetama je pripalo treće mjesto. Petrinji je ovo osmi osvojeni naslov prvaka, uz osvojena četiri naslova viceprvaka i osvojena tri treća mjesta u ekipnoj konkurenciji. Trener Franjo Pereković je do sad najuspješniji trener kluba pod čijim je vodstvom osvojeno svih osam naslova prvaka Hrvatske.

Ostvaren je novi rekord ovog prvenstva u pojedinačnoj konkurenciji gdje je Tonimir Sokol iz Petrinje došao do dvanaeste titule prvaka Hrvatske i time postao rekorder po broju osvojenih titulu. Po broju osvojenih titula prestigao je Josipa Pavišića iz Petrinje (Gavrilovića) koji je imao 11. osvojenih titula prvaka Hrvatske, kao i Sokol do ovog natjecanja .

Za Hrvački klub Petrinja nastupili su Boris Baniček, Vedran Mitrović, Tonimir Sokol, Matej Marjanović, Marko Mitrović, Kristijan Šimatić, Robert Sigur, Zvonimir Lavrić, Anđelko Barišić, Ivan Barišić, Vinko Kadečka, Tomislav Lavrić, Josip Matković, Stjepan Lavrić, svi pod vodstvom trenera Franje Perekovića.

Kategoriji 66 kg u konkurenciji 8 hrvača, u finalnoj je borbi Tonimir Sokol osvojio naslov državnog prvaka pobijedivši Vedrana Mitrovića koji je osvojio srebro. Sokol je ovogodišnje veliko pojačanje kluba čime je klub osigurao dobru poziciju i u nižim težinskim kategorijama. Borisa Baničeka povreda je spriječila u postizanju nešto boljeg rezultata tako da je natjecanje završio kao petoplasirani .

Kategorija 71 kg, u konkurenciji 13 hrvača, Marko Mitrović i Kristijan Šimatić osvojili su brončane medalje.

Kategorija 75 kg, u konkurenciji 11 hrvača, Robert Sigur osvojio je srebro u finalnoj borbi a od njega je bio bolji Dominik Etlinger iz Sesveta. Veliki je to povrat Roberta nakon duge pauze i oporavka uzrokovane ne baš bezazlenom povredom.

Kategorija 80 kg, u konkurenciji 15 hrvača, Anđelko Barišić zauzeo je 7 mjesto dok je Zvonimir lavrić bio 9.

Kategorija 85 kg, u konkurenciji 8 hrvača Ivan Barišić osvojio je brončanu medalju .

Kategorija 98 kg, u konkurenciji 14 hrvača, u finalnoj borbi ponovo su se našla dva hrvača Petrinje . Tomislav Lavrić do zlatnog odličja došao je pobijedivši Vinka Kadečku (predsjednika HK Petrinja) kojemu je pripalo srebro. Tomislavu je to ujedno i treći osvojeni naslov državnog prvaka.

Kategorija 130 kg, u konkurenciji 9 hrvača, Stjepan Lavrić osvojio je srebro, u finalnoj borbi poražen je od jako dobrog Marka Košćevića . Stjepan je nastupio sa nezaliječenom povredom koju je zadobio u nedavno završenim reprezentativnim nastupima a koja mu se tijekom turnira dodatno pogoršala. Usprkos povredi odlučio je nastupiti u finalnoj borbi .

Veliki ovogodišnji dobitak za klub je i povratak Josipa Matkovića koji je osvojio brončanu medalju. U pauzi od hrvanja Matković se vrlo uspješno bavio drugim borilačkim sportovima gdje je ostvario značajne rezultate.

Predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza gospodin Vladimir Bregović istaknuo je kako je ovo pravi festival hrvanja, a pohvale i podršku hrvačkom sportu i Hrvačkom klubu Petrinja dali su gradonačelnik Grada Petrinje gospodin Darinko Dumbović i župan Sisačko-moslavačke županije gospodin Ivo Žinić.

– Postizanje vrhunskih rezultata kluba u dugogodišnjem kontinuitetu jedini je način da se očuva i nastavi tradicija hrvanja u Petrinji. Ponosan sam na sve što smo postigli proteklih nekoliko godina otkako sam predsjednik kluba, a postignuti rezultat na ovom prvenstvu je nešto posebno. Čestitke mojim hrvačima i trenerima, kao i cijeloj upravi kluba koji su omogućili da 25 godišnjicu Prvenstva Hrvatske obilježimo na najbolji mogući način. Uz vrhunski sportski rezultat treba istaknuti i vrhunsku organizaciju ovog prvenstva kao najbolji primjer promocije hrvačkog sporta, kluba , grad i županije. Sama organizacija ove hrvačke manifestacije bila bi puno manje zahtjevna , kako u organizacijskom tako i u financijskom smislu, da Petrinja ima pravu sportsku dvoranu. Hvala svima koji su financijski i na druge načine pomogli u realizaciji ove manifestacije. – rekao je predsjednik HK Petrinja, Vinko Kadečka.

– Čekaju nas pripreme za jesenji dio, a pred nama su i još dva velika natjecanja za seniore. To je prije svega nastup u 1. HHL – Premijer ligi i nastup na Prvenstvu Hrvatske za seniore slobodnim načinom hrvanja. Imam razloga vjerovati kako ćemo biti favoriti i na tim natjecanjima, a osvojiti sva tri naslova državnih prvaka u jednoj godini san je svih nas u klubu. – ističe Kadečka.

XXV PRVENSTVO HRVATSKE ZA SENIORE GRČKORIMSKIM NAČINOM HRVANJA – REZULTATI:

(pojedinačni poredak po kategorijama)

59 kg: 1. Ivan Lončarić (PODRAVKA)
2. Tony Brala (ZAGREB)
3. Ivica Bolfek (PIK VRBOVEC), Sandro Frankol (VINDIJA)

66 kg: 1. Tonimir Sokol (PETRINJA)
2. Vedran Mitrović (PETRINJA)
3. Nenad Jotanović (ZAGREB), Ivan Lizatović (LOKOMOTIVA)

71 kg: 1. Danijel Janečić (SESVETSKI KRALJEVEC)
2. Eugen Purgarić (ZAGREB)
3. Marko Mitrović (PETRINJA), Kristijan Šimatić (PETRINJA)

75 kg: 1. Dominik Etlinger (SESVETE)
2. Robert Sigur (PETRINJA)
3. Tomislav Majić (SESVETE), Ivan Vrban (LOKOMOTIVA)

80 kg: 1. Neven Žugaj (LIKA)
2. Filip Šačić (SESVETSKI KRALJEVEC)
3. Nikola Đorđević (PIK VRBOVEC), Mislav Kukas (SESVETE)

85 kg: 1. Nenad Žugaj (LIKA)
2. Eugen Jakovljević (LOKOMOTIVA)
3. Mihael Topolovec (METALAC), Ivan Barišić (PETRINJA)

98 kg: 1. Tomislav Lavrić (PETRINJA)
2. Vinko Kadečka (PETRINJA)
3. Hrvoje Šavuk (SESVETE), Tin Bregović (PIK VRBOVEC)

130 kg: 1. Marko Koščević (VINDIJA)
2. Stjepan Lavrić (PETRINJA)
3. Josip Matković (PETRINJA), Dino Filipović (LIKA)

(konačni ekipni poredak)

1. PETRINJA 48
2. LIKA 17,5
3. SESVETE 17,5

Komentirajte