Naslovnica Crna kronika Pijani za volanom

Pijani za volanom

U petak, 20. svibnja oko 22.45 sati, u Radićevoj ulici u Kutini je zaustavljen 46-godišnji biciklist koji nije imao osobnu iskaznicu niti koji drugi dokument kojim bi dokazao svoj identitet. Isti je upravljao tehnički neispravnim biciklom te mu je izmjerena koncentracija alkohola od 1,68 promila. Nakon utvrđenog identiteta prekršajno je prijavljen po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Zakonu o osobnoj iskaznici.

U nedjelju, 22. svibnja oko 19.40 sati oko 19.40 sati, u mjestu Žažina, na području Lekenika, zatečen je 60-godišnji vozač osobnog automobila zagrebačkih registracija, koji je bio pod vidnim visokim stupnjem alkoholiziranosti. Odbio je ponuđeno alkotestiranje te je uhićen i do otriježnjenja zadržan u posebnoj prostoriji policijske postaje. Tijekom dana će biti doveden na nadležni prekršajni sud.

Također u nedjelju, 22. svibnja oko 21.15 sati, u Zagrebačkoj ulici u Kutini je zaustavljen osobni automobil kutinskih registracija, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,57 promila upravljao 46-godišnji vozač. Isti je vozilom upravljao za vrijeme dok mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima i dok mu je oduzeta vozačka dozvola zbog obavljanja izvanrednog nadzornog zdravstvenog pregleda, a do sada je već evidentiran kao višestruki počinitelj prometnih prekršaja. Neposredno prije zaustavljanja kroz raskrižje je prošao na upaljeno crveno svjetlo na semaforu. Uhićen je i smješten u posebnu prostoriju policijske postaje do otriježnjenja te će zbog počinjenih prometnih prekršaja uz optužni prijedlog biti doveden na prekršajni sud.

Komentirajte