6.7 C
Sisak
Nedjelja, 17 listopada, 2021

Održan plivački miting “7. Sv. Kvirin”, slijedi “18. Sisak”

- Marketing-spot_imgspot_img

Odlično natjecanje, pretposljednje iz ovogodišnje serije Mini GP natjecanja, sa preko 270 natjecatelja iz 15 hrvatskih i jednog slovenskog kluba, napunilo je gledalište sisačkog olimpijskog bazena.

Sedmo izdanje plivačkog mitinga “Sv. Kvirin” počelo je svečanim mimohodom kojeg su predvodili suci natjecanja i plivači, predstavnici klubova sudionika. Uslijedili su pozdravni govori zamjenika gradonačelnice, gospodina Marka Kričke, koji je s neskrivenim zadovoljstvom naglasio važnost ovog natjecanja za grad Sisak, direktora Rafinerije nafte Sisak, gospodina Damira Butkovića, koji se zahvalio Klubu što smo pružili mogućnost INA d.d. da podupru ovo natjecanje kao glavni pokrovitelji, te izrazio nadu u suradnju i u narednim godinama. Natjecanje je otvorio predsjednik PKSJ Igor Stojanović, koji se u uvodu natjecanja kroz kratku svečanost zahvalio prof. Davorki Ševčešin i prof. Milanu Radoviću, te ih prigodnim poklonima u ime Kluba nagradio za 20 godina nesebičnog trenerskog rada u Klubu.


Samo natjecanje ponudilo je odlično plivanje i isto takve rezultate. Najuspješnija natjecateljica i osvajačica velikog pehara postala je Tesa Novak iz PK Olimp Terme Tuhelj, a najuspješniji natjecatelj bio je Niko Perica, član PK Šibenik.

Domaće djevojčice, kadetkinje PK Sisak Janaf, bile su također odlične, tri među osvajačicama GP bodova. Paula Lončarević treća (osvojila je medalje u kategoriji F1, djevojčice rođene 2004. godine, na 200 m slobodno srebrnu, te na 200 m mješovito, 100 m slobodno i 400 m slobodno brončane), Nina Podrić deveta, Olivera Ščrbak deseta (osvojila je u kategoriji F1 brončane medalje na 100 i 200 m leđno).
U kategoriji F2, djevojčice rođene 2005. godine medalje su osvojile Dora Mihaljević zlatnu na 200 m mješovito, srebrne na 200 m leđno i 200 m prsno, te brončanu na 100 m leđno i Ema Viljevac srebrnu na 200 m slobodno.
Dječaci, iako su ovaj puta ostali bez medalja, nisu razočarali.
Osim spomenutih nastupili su u kategoriji kadeta Lorena Bilušić, Iskra Krnjajić, Klara i Sara Kirin, Tara Ivičinec, Hanna Šarko, Sandra Vujić, Marko Vujnović, Goran Vujić, Luka Kokić, Sebastian Špehar, Ivan Mitar.
Od mlađih kadeta plivali su i znatno popravli svoje rezultate Antonia Šapina, Timea Krnic, Klara Čarapar, Filip Sertić, Ema Harčević, Antonia Buić, Otto Porcer, Bruno Sučić, Franko Antoliš, Gregor Stojanović, Mario Maričević, Antonio Šustić, Franjo Penić i Jakov Buntić. Plivačice i plivači bili su pod vodstvom trenera Hrvoja Petrovića, Velimira Rođaka i trenerice Lidije Franić.

– Zahvaljujemo glavnom pokrovitelju INA d.d. što su nam još jednom omogućili organizaciju ovog vrijednog natjecanja, te starijim plivačicama i plivačima koji su volontirajući pomogli u organizaciji natjecanja. Koncem mjeseca svibnja pred nama je novi organizacijski izazov. U subotu, 28. svibnja na sisačkom bazenu na rasporedu je pretposljednji iz serije Grand Prix mitinga za starije plivače, 18. “Sisak”. Očekujemo sve najbolje što hrvatsko plivanje u ovom trenutku može ponuditi. Veselimo se ponovnom susretu sa plivanjem na najvišoj razini. – ističe tajnik PK Sisak JANAF Davor Pavičić.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti