Naslovnica Crna kronika U noći sa subote na nedjelju u prometu uhvaćeno deset pijanih vozača

U noći sa subote na nedjelju u prometu uhvaćeno deset pijanih vozača

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 14./15. svibnja od 23 do 4 sata, na području Policijskih postaja Sisak i Petrinja provedene su pojačane aktivnosti u cestovnom prometu, s posebnim osvrtom na nadzor vožnje pod utjecajem alkohola.

Tijekom provođenja ovih pojačanih aktivnosti policijski službenici su kontrolirali 66 sudionika u prometu i utvrdili 15 prometnih prekršaja, od kojih se deset prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Osobnim automobilom je upravljalo devet alkoholiziranih vozača, dok je jedan upravljao teretnim vozilom.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, šest je evidentirano na području Siska, dok su četiri evidentirana na području Petrinje.

Kod jednog vozača je izmjerena koncentracija alkohola od 0,0 do 0,5 promila, kod sedam vozača od 0,5 do 1,5 promila, kod jednog vozača alkoholiziranost je bila od 1,5 do 2 promila, dok je jedan vozač odbio ponuđeno alkotestiranje.

Prema dobnim skupinama najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih petero, bili su vozači u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, dva su bila u dobnoj skupini od 25 do 30 godina, dok je po jedan vozač bio u dobnim skupinama od 31 do 40 te od 41 do 50 godina i jedan vozač stariji od 50 godina.

U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 1,98 promila je utvrđena 24-godišnjem vozaču osobnog automobila koji je u nedjelju, 15. svibnja oko 1.45 sati, zatečen u Odri Sisačkoj.

Komentirajte