Naslovnica Vijesti Sisak Gradski muzej Sisak obilježava u srijedu Međunarodni dan muzeja

Gradski muzej Sisak obilježava u srijedu Međunarodni dan muzeja

Međunarodni savjet za muzeje (ICOM) od 1977. godine 18. dana mjeseca svibnja obilježava Međunarodni dan muzeja, dan kada muzeji diljem svijeta skreću pozornost široj javnosti na kulturnu baštinu i ulogu muzeja u njenom očuvanju. Ovogodišnja tema za obilježavanje Međunarodnog dana muzeja je „Muzeji i kulturni krajolik“.

Ovim povodom Gradski muzej Sisak pripremio je zanimljiv program za sve svoje posjetitelje. Od 10 sati svim posjetiteljima omogućen je besplatan ulaz i stručno vodstvo izložbenim postavima u Muzeju, a na raspolaganju im je i širok izbor publikacija koje će se ovim povodom prodavati po prigodnim cijenama. U 11 sati slijedi prezentacija programa „Klikni na znanje“ s predstavljanjem novog kataloga Edukativno-kreativnih radionica. Završetak manifestacije obilježit ćemo u 17 sati Povijesnom šetnjom gradom Siskom uz stručno vodstvo kustosa (polazak ispred Željezničkog kolodvora).

Uz datum obilježavanja Dana muzeja, Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva
organizira edukativnu akciju u koju se uključuju svi muzeji u Hrvatskoj. Edukativna akcija održava se od 18. travnja do
18. svibnja, a Gradski muzej Sisak sudjeluje s programom „Klikni na znanje“. Program uključuje niz besplatnih edukativno-kreativnih radionica za učenike osnovnih i srednjih škola u gradu Sisku na kojima polaznici upoznaju i uče o povijesti našega grada.

Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja 2016.

Program
10-18 sati – Besplatan ulaz i stručno vodstvo izložbenim postavima Muzeja.
Prigodna prodaja publikacija u izdanju Gradskog muzeja Sisak.
11 sati – Prezentacija programa „Klikni na znanje“.
Prezentacija kataloga edukativno-kreativnih radionica Gradskog muzeja Sisak.
17 sati – Povijesna šetnja gradom Siskom, besplatno stručno vodstvo gradom Siskom (kretanje ispred Željezničkog kolodvora).

Komentirajte