Naslovnica Vijesti Sisak Bandić “preuzima” županičine ljude

Bandić “preuzima” županičine ljude

Stranka Bandić Milan 365 uključila se u politička zbivanja u Sisačko-moslavačkoj županiji. Od utorka ima svoj klub vijećnika u Županijskoj skupštini. Naime, na sjednici skupštine Mirjana Golubić, jedna od najbližih suradnica bivše županice Marine Lovrić Merzel, objavila je formiranje kluba vijećnika. Ukupno su četiri vijećnika u ovom klubu, od njih 43 u Skupštini, a jedino je Mirjana Golubić članica stranke BM 365. Uz nju su u klubu Sabina Ferderber iz Umirovljeničke demokratske unije, Đuro Belovarić iz AHSS-e te nezavisni vijećnik Darko Simić koji je iz Laburista otišao prije parlamentarnih izbora.

“Formirali smo klub vijećnika, a ima naznaka da bi u budućnosti mogli dobiti još članova. U pogledu nekog koalicijskog odlučivanja ili svrstavanja svaki član kluba glasat će po svojoj savjesti” – rekla je Mirjana Golubić (BM 365).

Sva četiri vijećnika do sada su bila pozicionirana u oporbi, nasuprot HDZ-ove većine. Mirjana Golubić od 2014. godine je nezavisna vijećnica, a u skupštinu je izabrana sa SDP-ove liste. Nedugo nakon što bivša županica Marina Lovrić Merzel biva zbačena iz stranke i ona odlazi iz SDP-a.

(večernji list)

Komentirajte