Naslovnica Vijesti Sisak Starta “Sisački poduzetnik 2016.”

Starta “Sisački poduzetnik 2016.”

Ugovor o poslovnoj suradnji OTB banke d.d. i Grada Siska na projektu Sisački poduzetnik 2016. potpisali su u ponedjeljak u gradskoj vijećnici predsjednik Uprave OTP banke Balázs Békeffy i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Riječ je o kreditnom fondu u visini od 20 milijuna kuna iz kojeg će se odobravati poduzetnički krediti uz kamatnu stopu od 5,5 posto godišnje koja je fiksna. Kredit je kunski i ova linija, kako je rečeno, izbjegava svaki valutni rizik. Za krajnjeg korisnika koji će graditi, urediti ili kupiti gospodarski objekt kamata će biti vrlo povoljna i iznosit će svega 1,5 posto godišnje jer je subvencija Grada Siska 4 posto.

-Budući Sisačko-moslavačka županija, za razliku od 19 drugih županija, nije ušla u državni program Kreditom do uspjeha niti je uzela državnu subvenciju i omogućila građanima naše županije gotovo nultu kamatnu stopu, Grad Sisak bio je primoran u suradnji sa svojom gradskom bankom napraviti projekt Sisački poduzetnik 2016. Ovaj kredit omogućit će svim sisačkim malim, srednjim i mikro poduzetnicima širenje poslovanja, novo zapošljavanje, nova radna mjesta i bolju poduzetničku klimu na području grada Siska – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Grad osigurava sredstva za subvenciju kamate u visini od 800 tisuća kuna, a visina subvencije kamatne stope ovisi o namjeni kredita i iznosi 4 posto godišnje za financiranje kupnje, izgradnje, uređenja ili proširenja gospodarskih objekata, zatim 3,5 posto godišnje za financiranje kupnje nove opreme i 2,5 posto godišnje za financiranje trajnih obrtnih sredstava. Natječaj će uskoro biti objavljen i bit će otvoren do 15. prosinca ove godine ili do utroška sredstava, a gradonačelnica je pozvala sve zainteresirane da se jave na natječaj.

Balázs Békeffy zahvalio je gradonačelnici što su prepoznali OTP banku kao partnera u ovom projektu.

-Tradicionalno podržavamo programe i aktivnosti Grada Siska kako u financiranju gospodarstva tako i u praćenju naših klijenata i građana. Ulažemo u obliku donacija i sponzorstava u kulturne, društvene i sportske projekte. Drago nam je što možemo podržati ovu inicijativu Grada Siska kako bi dali kvalitetnu financijsku podršku malom i srednjem poduzetništvu u realizaciji najboljih ideja – rekao je Békeffy.

(sisak.hr)

Komentirajte