20 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

PK Sisak Janaf uspješan i “vani” i “doma”

Datum:

Marketing

Pregršt medalja (15 zlatnih, 3 srebrne i 7 brončanih) sisačke plivačice i plivači osvojili su u Sisku prijateljskom gradu Heidenheimu na “Internationale Schwimmfest der Stadtwerke Heidenheim AG”. Uspješnim je ocijenjen i nastup na zagrebačkom HPS Mini GP “Festivalu plivanja”.

Plivački festival u Heidenheimu “25. Internationales Schwimmfest der Stadwerke Heidenheim AG 2016”, održavao se od petka, 21. travnja do nedjelje, 23. travnja na 50-metarskom gradskom bazenu “Hallenbad Aquarena”. Na natjecanju je nastupilo 47 klubova iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Slovenije i Hrvatske sa ukupno 630 prijavljenih natjecatelja.
Plivački klub Sisak Janaf nastupio je sa 15 plivačica i plivača (Nola Brnad, Paulina Kušan, Nika Pancirov, Morena Polanec (sve 2002. godište), Vanessa Vukić, Laura Radić (obje 2001. godište), Petra Golem i Saša Podrić (obje 2000. godište), te Matija Jurišić (2000. godište), Aldin Botonjić, Stefan Brnad, Fran Senčar, Karlo Gavranović, Roberto Milaković (svi 1999. godište), i Karlo Grabić (1998. godište).

Boravak u Njemačkoj i nastupe predstavnika PK Sisak JANAF na natjecanju u Heidenheimu opisuje tajnik kluba Davor Pavičić:

“U četvrtak navečer oko 18h, nakon 12 sati vožnje, stigli smo u Heidenheim. Smješteni smo bili u Andrea’s Hotel Garni – zgrada u centru mjesta blizu bazena. Nakon večere krenuli smo u laganu šetnju po centru grada u kojem je, na našu nažalost, radno vrijeme svih trgovina bilo do 20h. Petak dopodne smo također iskoristili za razgledavanje centra mjesta i šoping.
Natjecanje je počelo u popodnevnim satima. Očekivali smo pokoju medalju već prvi dan, ali plivačice i plivači iz PK Sisak Janaf-a iznenadili su dobrim nastupima i već prvi dan osvojili su 4 zlata i po 2 srebra i 2 bronce.
Zlata su osvojili u svome godištu Nika Pancirov na 400 m slobodno i Vanessa Vukić na 200 m mješovito te Matija Jurišić i Stefan Brnad na 200 m mješovito.
Srebro su osvojili Nola Brnad i Karlo Grabić također na 200 m mješovito dok su bronce u istoj disciplini osvojili su Morena Polanec i Aldin Botonjić. Ostali plivačice i plivači imali su također dobre nastupe na razini svojih najboljih rezultata.

Subota je odrana postala radna, već u 8 sati ujutro bili smo na bazenu. Sportski gledano, kako smo počeli, tako smo i nastavili. Subota je donijela također dobre nastupe sisačkih plivačica i plivača te osvojenih 8 zlatnih, 1 srebrna i 3 brončane medalje. Najuspješniji je bio Karlo Grabić na 100 m leđno sa dvije zlatne medalje, jednu je osvojio u svome godištu dok je drugu izborio u finalu u apsolutnoj kategoriji. Zlata su osvojili u svojim godištima Morena Polanec na 100 m leđno, Paulina Kušan na 100 m leptir, Matija Jurišić na 100 m prsno i Aldin Botonjić na 100 m slobodno. Na 200 m slobodno zlata su osvojili Nika Pancirov u svom godištu i Stefan Brnad koji je sa svojim rezultatom bio i prvi u apsolutnoj konkurenciji. Srebrnu medalju u svome godištu osvojila je Vanessa Vukić na 100 m leptir, dok su bronce isplivali Stefan Brnad na 100 m slobodno u svom godištu, Nola Brnad na 100 m prsno u svom godištu i Fran Senčar na 200 m slobodno također u svom godištu.

U nedjelju je natjecanje počelo u 9h i prvo su se plivale sprinterske discipline 50 m sve tehnike i finala tih disciplina, a nakon toga 200 m leptir, leđno i prsno. Zadnji dan natjecanja osvojili smo još 5 medalja. Zlato su osvojili Karlo Grabić na 50 m leđno sa apsolutno najboljim rezultatom, Paulina Kušan na 200 m leptir u svom godištu i Matija Jurišić u svom godištu sa ukupno drugim najboljim vremenom. Brončane medalje su osvojili Nola Brnad na 200 m prsno u svom godištu i Aldin Botonjić koji je u finalu na 50 slobodno doplivao do 3. mjesta u apsolutnoj kategoriji.

Sve u svemu ostaje jedna lijepa uspomena na putovanje i boravak u Heidenheimu, sa odličnim sportskim rezultatima.
Hvala gradu Heidenheimu što nam je to ponudio i pomogao. Hvala gradu Sisku što nam je to omogućio.” – stoji u završetku plivačkog dnevnika iz Njemačke.

Istog vikenda u Hrvatskoj, u glavnom gradu, također se održavao festival plivanja. Ovaj u organizaciji PK Dubrava Zagreb. I na njemu je PK Sisak JANAF imao svoje predstavnike. Slijedi izvještaj …

Vikend, 23. i 24.travnja donio je nastavak HPS Mini Grand Prix serije natjecanja za kadete i mlađe kadete. Na 50 metarskom bazenu u Utrinama započeo je ljetni dio sezone nastupa za navedene kategorije, a odličan domaćin 13. izdanja “Festivala plivanja” bio je PK Dubrava. Na dvodnevnom natjecanju okupilo se 410 natjecatelja iz 21 hrvatskog kluba i jednog klub iz Rumunjske. U iznimno kvalitetnoj muškoj i ženskoj konkurenciji PK Sisak Janaf predstavljalo je ukupno 18 kadeta pod vodstvom trenera Hrvoja Petrovića i 9 mlađih kadeta pod vodstvom trenera Velimira Rođaka. U konkurenciji kadetkinja su nastupili Nina Podrić, Olivera Šćrbak, Paula Lončarević, Sandra Vujić, Tara Ivičinec, Dora Mihaljević, Ema Viljevac, Hanna šarko, Iskra Krnjajić, Klara Kirin, Lorena Bilušić, Lorena Kušan, Sara Kirin, te kadeti Luka Kokić, Goran Vujić, Ivan Mitar, Marko Vujnović, Sebastian Špehar.

Medalje su osvojile u konkurenciji plivačica 2004. godište Paula Lončarević na 100 i 200 m slobodno drugo mjesto, dok je na 400 m slobodno bila treća, Nina Podrić bila je druga na 100 m prsno i treća na 200 m prsno, dok je Olivera Šćrbak bila druga na 200 m leđno.
U konkurenciji djevojčica 2005. godište Dora Mihaljević bila je prva na 200 m leptir, dok je na 100 i 200 m prsno zauzela treće mjesto.

Na natjecanju „Festival plivanja“ nastupilo je i devet mlađih kadeta iz Plivačkog kluba Sisak Janaf; Antonia Šapina, Petar Krnjaić, Otto Porcer, Franko Antoliš, Bruno Sučić, Mario Maričević, Gregor Stojanović, Franjo Penić i Antonio Šustić. Dječaci su nastupali u disciplinama 200 m slobodnim i 200 m mješovitim stilom, dok je Antonia Šapina nastupila u disciplinama 100 m slobodno i 200 m prsno. Od plasmana, valjalo bi naglasiti peto mjesto Antonie Šapine u disciplini 200 prsno. Cilj ovog natjecanja za ketegoriju mlađih kadeta bio je da svi plivači u obje discipline poprave najbolja osobna vremena. To se i dogodilo pa odreda zaslužuju čestitke na zalaganju, borbenosti i dobrom plivanju.

U poretku za HPS bodove za Mini Grand Prix, prvo mjesto i 25 bodova kod dječaka osvojio je Dominik Matošević (2002), HAPK Mladost Zagreb, dok je kod djevojčica prvo mjesto osvojila Tessa Novak (2004), Olimp Terme-Tuhelj. Od plivačica PK Sisak Janaf u konkurenciji za bodove bile su odlične Paula Lončarević na trećem mjestu i Olivera Šćrbak na devetom mjestu.

Sljedeći “odračun” kadetkinja i kadeta biti će na bazenu u Sisku, 14. svibnja. Tada je na rasporedu sedmi, pretposljednji miting iz serije Mini GP mitinga – “7. Plivački miting Sv. Kvirin”.

Možda vas zanima...

Finale Prvenstva Hrvatske započinje u subotu na Zibelu

Finale Prvenstva Hrvatske započinje u subotu na ledu ledene...

Pretkadetkinje Košarkaškog kluba Sisak pete u Hrvatskoj

Pretkadetkinje Košarkaškog kluba Sisak s omjerom pobjeda i poraza...

KUGLANJE: Pobjeda za kraj i 3. mjesto ŠKK Jedinstva u 2. Hrvatskoj kuglačkoj ligi

U 22., posljednjem, kolu ligaškog natjecanja u 2. Hrvatskoj...

Počela škola stolnog tenisa za učenike – pridružite im se!

U Stolnoteniskom klubu "Siscia" djeluju dvije muške seniorske ekipe...