6.7 C
Sisak
Subota, 16 listopada, 2021

Siščani osvojili medalje za Hrvatsku

- Marketing-spot_imgspot_img

U sastavu hrvačke kadetske reprezentacije Hrvatske Pavel Puklavec i Karlo Kodrić osvojili su medalje na vrlo jakom UWW turniru u Bukureštu.

Natjecanje, a riječ je o najvišem međunarodnom rangu za kadete, održano je u glavnom gradu Rumunjske od 21. do 24. travnja. Na turniru je nastupilo oko 700 natjecatelja iz 20 država, a Hrvatska reprezentacija je nastupila sa šest predstavnia i osvojila dvije srebrne medalje te jedno peto mjesto. Medalje za Hrvatsku su osvojili dva Siščana. Pavel Puklavec nanizao je tri pobjede (protiv predstavnika Rumunjske, Bugarske i Turske), a u finalu je izgubio od najboljeg mađarskog hrvača Levaya.
Karlo Kodrić također je postigao tri pobjede (svladao je reprezentativce Turske, Austrije i Mađarske), a izgubio u finalu od Mađara.

– Možemo biti ponosni na naše dečke kako su branili boje svoje zemlje, a svakako veseli činjenica da su počeli pobjeđivati Mađare, Bugare, pa i predstavnike Turske, jer oni zaista znače nešto u našem sportu. Osvojene medalje su zaista ogoroman uspjeh. – poručio je iz Bukurešta izbornik kadetske reprezentacije Hrvatske, Siščanin Goran Plavec. On će svoje izabranike povesti i na idući UWW turnir koji je na rasporedu u svibnju. Tada će Zagreb biti domaćin najboljim hrvačima Europe.

Predstavnici kadetske reprezentacije Hrvatske u hrvanju na UWW turniru u Bukureštu:
1. Juraj Ivić 42 kg
2. David Borecki 58 kg
3. Pavel Puklavec 69 kg (HK Sisak)
4. Filip Smetko 76 kg
5. Karlo Kodrić 76 kg (HK Sisak)
6. Petar Runac 100 kg

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti