11 C
Sisak
Petak, 19 travnja, 2024

Patricija Petreković pobjednica je državnog natjecanja učenika frizera

Datum:

Marketing

Petrinjka Patricija Petreković pobjednica je državnog natjecanja učenika frizera, koje je protekli vikend održano u Imotskom. Ona je, u konkurenciji najboljh učenica trećih razreda iz cijele Hrvatske, najbolje oblikovala dnevnu i vjenčanu frizuru.

“Za dnevnu sam imala 35 minuta, a za vjenčanu 45 minuta. Prije toga smo rješavali pismeni test iz stručnih predmeta. Bila sam dosta opuštena, sve mi je išlo od ruke. Veću sam tremu imala na međužupanijskom natjecanju na domaćem terenu, u Sisku” – rekla je Patricija, učenica 3.c razreda Srednje škole Viktorovac iz Siska.

Patricija se, zajedno sa svojom mentoricom Željkom Markota za natjecanje pripremala punih šest mjeseci, ostajavši nakon nastave gotovo svaki dan kako bi vježbale frizure i teoriju. No, trud se isplatio, pa je tako u ovu sisačku školu stigla već peta titula državnih prvaka učenika frizera u zadnjih 15-ak godina. A za svih pet prvakinja zaslužna je upravo Željka Markota.

“Imamo izvrsne učenike. Na vježbama uvijek zamijetim neke i biram ih za natjecanja. Onda puno vježbamo elemente frizure koji su zadani propozicijama i rezultati se pokažu” – skromno kazuje Željka Markota, stručni učitelj frizerstva koja u školi radi 16 godina.

“Uspjeh nije slučajan. Mi redovno imamo učenike na državnim natjecanjima, ove godine imamo medicinare, frizere, ugostitelje, prodavače, pa čak i učenika na državnom natjecanju iz engleskog jezika, iako smo strukovna škola. Preklani smo imali državnu prvakinju iz njemačkog jezika – ponosno govori ravnateljica škole Marica Marinković. Srednja škola Viktorovac ima trenutačno ukupno 585 učenika u 22 razreda.

Možda vas zanima...

Rekonstruirat će se Ulica Marijana Celjaka u Sisku

Rekonstruirat će se Ulica Marijana Celjaka u Sisku, najavio...

Od listopada se uspješno provodi program „Caritas za djecu i obitelj“

Caritas Sisačke biskupije od listopada 2023. godine uspješno provodi...

U Sisku, kao i prije 4 godine, težak poraz SDP-a i Kristine Ikić Baniček

Gledajući rezultate izbora za Sabor, održane u nedjelju, 17....

Privremeni rezultati izbora u RH, 7. izbornoj i Sisku – HDZ 61, SDP 42 mandata

Prema privremenim rezultatima izbora HDZ je dobio najviše mandata,...