Naslovnica Sport Ostali sportovi Za sportske plesne parove TOP STEP-a 5 zlatnih, 5 srebrnih i 6...

Za sportske plesne parove TOP STEP-a 5 zlatnih, 5 srebrnih i 6 brončanih medalja

Športski plesni klub TOP STEP nastupio je i ovaj vikend na HSPS bodovnom turniru u ST i LA plesovima u Samoboru.

U prvom dijelu natjecanja koje je započeo Hrvatski sportski plesni savez kao Pilot projekt za sve djevojčice bez plesnog partnera, grupe i formacije, TOP STEP je imao svoje predstavnice!

Bile su to Nika Sikora, Ena Štimac Kušan, Valentina Josić, Elena Čačić i Fani Svilokos. Djevojčice su se posebno natjecale u plesovima: engleskom valceru, tangu, bečkom valceru, sambi, cha-cha-chi, rumbi i jiveu, a skupno kao grupa TOP GIRLS plešući sambu i cha-cha –cha!

Grupa TOP GIRLS osvojila je na svom prvom natjecanju 1. mjesto!

Pojedinačno, najuspješnija je bila Fani Svilokos s osvojenim svim zlatnim mjestima za EV, TG, BV, SB, CCC, RB i JV, Ena Štimac Kušan s osvojenih šest zlatnih i jednim srebrnim mjetom, Valentina Josić sa šest zlatnih i jednim srebrnim, Elena Čačić sa šest srebrnih i jednim brončanim mjestom i Nika Sikora sa zlatnim, četiri srebrna i jednim brončanim mjestom. Nika, kao najmlađa plesačica, nije plesala rumbu.

U drugom dijelu natjecanja plesali su sportski plesni parovi.

Najmlađi, Dominik Terzić i Eva Šprišić, osovojili su dvije zlatne medalje u D2 kategoriji mlađih osnovaca. Rok Markulin i Zara Ivičinec osvojili su zlato u LA i srebro u ST plesovima D3 kategorije.

U kategoriji osnovaca, Damjan Benko i Marta Šprišić, osvojili srebro u ST i broncu u LA plesovima D3 kategorije. Na svom prvom natjecanju u kategoriji mlađe mladeži nastupili su Luka Kovačević i Laura Terzić i otplesali do srebra i bronce.

U kategoriji mlađe mladeži plesali su i Dorian Fajferić i Nika Ivičinec natječući se u svih 10 plesova i osvojili broncu u ST i srebro u LA plesovima.

U OPEN kategoriji nastupili su Luka Peleš i Lara Uzelac osvojivši broncu u ST i LA plesovima.

Kategoriju mladeži B predstavljali su Luka Tominac i Noa Milković.  Luka i Noa su u ST plesovima osvojili broncu, a u LA plesovima srebro!

Odrasli, Tino Trdišević i Maja Luketić, vratili su se s dva zlata oko vrata, a Livio Dužić i Marta Novak u open kategoriji u ST plesovima zaustavljeni su nadomak finalu na 7. mjestu, dok su se u LA plesovima i izborili za finale i osvojili izvrsno 6. mjesto!

U večernjem dijelu Hrvatski sportski plesni savez nagradio je one najuspješnije u 2015. godini. Nagrade HSPS dodjeljuje za najuspješniji klub, najuspješniju organizaciju natjecanja i najuspješnije parove po uzrasnim kategorijama.

Za 2015. godinu ispred ŠPK-a TOP STEP nagrade su primila čak 4 plesna para i to;

u kategoriji mlađih osnovaca Damjan Benko i Marta Šprišić,

u kategoriji mlađe mladeži Luka Peleš i Lara Uzelac,

u kategoriji veterana Erik Bajčić i Silvia Terzić i

u kategoriji odraslih Filip Debelec i Marijeta Rimay.

Sve u svemu, još jedan uspješan vikend za plesače i trenere ŠPK-a TOP STEP!

Njihovo sljedeće natjecanje je 24.4. u Križevcma, a sisčkoj pubici će se ubrzo predstaviti programom u KKV povodom Svjetskog dana plesa 28. travnja, kao i organizacijom Plesnjaka u Bijeloj lađi 28.4.od 21 sat!

Komentirajte