6.7 C
Sisak
Subota, 16 listopada, 2021

Luka Malobabić srčanošću i tehnikom osvojio titulu prvaka države

- Marketing-spot_imgspot_img

Tijekom vikenda u Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske u hrvanju grčko rimskim načinom u konkurenciji U-15. Među hrvačima iz cijele Hrvatske bila su i dva hrvača iz Hrvačkog kluba Sisak, Luka Malobabić i Marin Knežavić.

– Unatoč malom broju naših natjecatelja ipak je rezultat bio više nego odličan. U vrlo jakoj konkurenciji (u kategoriji je nastupilo 18 hrvača) Luka Malobabić je svojom srčanošću i dobrom tehnikom osvojio zlatnu medalju. Imao je četiri vrlo teške borbe i sve pobijedio. Najteža borba je bila u samom finalu kada je svog protivnika pobijedio na bodove i to rezultatom 18 : 16, što bi se moglo usporediti sa rukometnim rezultatom od 40:38 ili nogometnim 5:4. Dakle, borba je bila vrlo žestoka i atraktivna, s puno raznovrsnih zahvata i zanimljiva za gledanje. Naš drugi predstavnik, Marin Knežević, puno mlađi po hrvačkom stažu, svojim nastupom je pokazao da se zna hrvati i da je pred njim dobra hrvačka budućnost. Imao je jednu pobjedu, što nije bilo dostatno za borbu za jednu od medalja, osvojio je 10. mjesto.- izvijestio nas je Željko Čulina, predsjednik HK Sisak, pohvalivši se da je ovim turnirom zaokružena jedna vrlo uspješna dionica natjecanja na državnim prvenstvima u prva tri mjeseca ove godine.
hrvanje_ph_u15_2016 (2)
– U svim uzrasnim skupinama osvojene su medalje i to jedno zlato u U – 15, jedno zlato, jedno srebro i jedna bronca u U-17 i dvije bronce u U-21, što je ukupno 7 državnih medalja. Da bi upotpunili niz još nam nedostaju medalje od najmlađih i najstarijih kategorija, a ta natjecanja tek predstoje. Još moram naglasiti da su ovo medalje u grčko rimskom načinu hrvanja, a u drugom dijelu natjecateljske sezone očekujemo i medalje sa natjecanja u slobodnom načinu hrvanja. Za sve ove odlične rezultate posebno bih pohvalio naše vrijedne trenere Gorana Plaveca i Dražena Majnarića koji su u ovaj rezultat utkali sve svoje znanje i mnogo odricanja. Inače u klubu rade još dva mlada trenera Goran Bojić i Mladen Jelisavac. Oni treniraju najmlađe hrvače od kojih se također nadamo da će biti novi osvajači medalja. – zaključio je Čulina.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti