17 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

Sud presudio da je otkaz dr. Pahiću bio zakonit

Datum:

Marketing

Općinski sud u Sisku nepravomoćno je presudio u srijedu kako je otkaz bivšem ravnatelju sisačke bolnice dr. Damiru Pahiću dopušten i zakonit te odbacio njegovu tužbu kojom traži povratak na poslove liječnika specijaliste opće kirurgije, donosi Večernji list..

Naime, bivši ravnatelj i sanacijski upravitelj bolnice tvrdio je kako presuda Županijskog suda u Zagrebu, kojom je pravomoćno osuđen za zloporabu obavljanja dužnosti državne vlasti jer je kao ravnatelj bolnice od  2006. do srpnja 2011. godine poslove razvoja bolničkog informacijskog sustava dodijelio, bez javnog natječaja, tvrtki kojoj je direktor bio njegov sin, nema veze s njegovim kasnijim poslom liječnika kirurga.

Naime, otkaz je dr. Pahić dobio nakon što je dao ostavku i bio vraćen na radno mjesto kirurga, a kao razlog otkaza uprava bolnice navela je narušavanje ugleda ustanove zbog njegova čina u vrijeme dok je bio ravnatelj bolnice.

Sutkinja Sanda Navara Sladović ocijenila je kako je počinjeno kazneno djelo u vezi s radnim odnosom u sisačkoj bolnici, kako je riječ o teškoj povredi obveza iz radnog odnosa jer se radi o kaznenom djelu protiv službene dužnosti te da je došlo do gubitka povjerenja u Damira Pahića kao radnika dok se s otkazom suglasio i radničko vijeće, četiri sindikata te HUBOL. Stoga je presudila da je otkaz ugovora o radu od 7. studenog 2014. zakonit pa dr. Damira Pahića ne treba vratiti na posao. Uz to mora platiti i 2500 kuna sudskih troškova.

Dr. Damir Pahić se u rujnu 2014. nagodio s Uskok-om te je kažnjen s deset mjeseci zatvora što je pretvoreno u rad za opće dobro.

Možda vas zanima...

Uređenje nove sisačke knjižnice gotovo na jesen!?

Iz Grada Siska poručili su kako će već ove...

Teška prometna nesreća u Sisku, poginuo mlađi muškarac

Dana 28.03.2024. g. oko 06,50 sati u Sisku, Novoselska...

Tika u suradnji sa sisačkim Merhametom darivala ramazanske pakete

Turska agencija za suradnju i koordinaciju – TIKA donirala...

Sisak uskoro dobiva novu infrastrukturu za poduzetnike – Sisak Hub

Sisak će na jesen dobiti Sisak HUB, suvremeni poduzetnički...