Naslovnica Crna kronika Pijanci zavladali cestama diljem županije

Pijanci zavladali cestama diljem županije

Dvadeset minuta prije ponoći u subotu, 26. ožujka, u Repušnici na kutinskom području zaustavljen je osobni automobil kutinskih registracija, kojim je upravljao 25-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 2,42 promila.  Iste večeri oko 20.40 sati u Petrinji zaustavljen je osobni automobil zagrebačkih registracija kojim je u suprotnom smjeru i pod utjecajem alkohola od 1,71 promil upravljao 63-godišnji muškarac. Dan ranije u petak, 25. ožujka, oko 16.05 sati u Novskoj je zaustavljen automobil kutinskih registracija kojim je upravljao 45-godišnji vozač kojem je utvrđena alkoholiziranost od 1,70 promila, dok je također u Novskoj u ponedjeljak, 28. ožujka, četrdeset minuta poslije ponoći zaustavljen osobni automobil njemačkih registracija kojim je pod utjecajem alkohola od 1,84 promila upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin. Zbog opasnosti da će nastaviti s daljnjom vožnjom svi alkoholizirani vozači su do otriježnjenja smješteni u posebne prostorije policijskih postaja, dok će zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama biti prekršajno prijavljeni.

Prilikom kontrole prometa u nedjelju, 27. ožujka oko 22.40 sati u Hrvatskoj Dubici je zaustavljen 31-godišnjak kako pod utjecajem alkohola od 1,56 promila upravlja osobnim automobilom zagrebačkih registracija. Vozač je uhićen te doveden na nadležni prekršajni sud, dok mu je zbog neimanja dokumenata kojima bi dokazao svoj identitet izdan obvezni prekršajni nalog temeljem Zakona o osobnoj iskaznici.

Oko 23.35 sati u ponedjeljak, 28. ožujka, u Sisku je zaustavljen 47-godišnjak kako pod vidnim utjecajem alkohola (odbio je alkotest)  i za vrijeme dok mu je vozačka oduzeta upravlja automobilom sisačkih registracijskih oznaka. Kako je recidivist, odnosno višestruki počinitelj prometnih prekršaja, uhićen je i doveden u policijsku postaju te je uz optužni prijedlog doveden na nadležni prekršajni sud. Još jedan recidivist je uhićen i uz optužni prijedlog doveden na nadležni prekršajni sud. On je u noći u ponedjeljak zatečen u Vidrenjaku kako prije stjecanja prava na upravljanje  upravlja osobnim automobilom slavonskobrodskih registracija.

Komentirajte