Naslovnica Sport Ostali sportovi TOP STEP ima PRVAKE RH u latinsko-američkim plesovima za 2016.

TOP STEP ima PRVAKE RH u latinsko-američkim plesovima za 2016.

Sisački športski plesni klub TOP STEP ponovo ima PRVAKE RH u latinsko-američkim plesovima! Riječ je o Roku Markulinu i Zari Ivičinec koji su na svom sedmom natjecanju uspjeli dosegnuti do zlatne medalje na Prvenstvu RH u ketrgoriji mlađih osnovaca!

„U siječnju ove godine u standardnim plesovima bili su brončani te se svi veselimo njihovom uspjehu i planiramo natjecanje u lipnju kada će plesati kombinaciju svih plesova i ponovo imati priliku pokazati svoju kvalitetu!“ – rekla nam je Marijeta Rimay.

Rok i Zara, osim dva državna turnira, iza sebe imaju pet bodovnih turnira s osvojenih čak 8 zlatnih i jednom srebrnom medaljom! Topstepovci su od svog osnutka 2003. godine do danas,  u 2004. godini imali apsolutne prvake u sve tri discipline, Domagoja Neduga i Teu Biljak, 2007. prvake u latinsko-američkim plesovima Sandra Stojića i Ivonu Begić i sad Roka i Zaru.

Na ovom su Prvenstvu ponovo uspješni bili Luka Peleš i Lara Uzelac izborivši se za broncu! Luka i Lara par su koji iza sebe ima 66 otplesanih turnira i 4 titule doprvaka RH! Nadomak medaljama, na 4. mjestu, bili su i Dominik Terzić i Eva Šprišić kao najmlađi plesni par Top Stepa u kategoriji mlađih osnovaca i Luka Tominac i Noa Milković u kategoriji mladeži. Osim njih na Prvenstvu nastupili su Dorian Fajferić i Nika Ivičinec i postali finalisti državnog prvenstva! Dorian i Nika isti su rezultat ostvarili i u ST plesovima. Novi plesni par Top Stepa, Livio Dužić i Marta Novak ostali su nadomak polufinalu zauzevši 13. mjesto u jakoj kategoriji odraslih u konkurenciji od 22 plesna para. Marko Šapina i Anja Alispahić, te Filip Debelec i Marijeta Rimay nisu nastupili na ovom državnom prvenstvu zbog sportskih ozljeda.

„U klubu smo vrlo zadovoljni radom i postignutim napretkom koji je vidljiv kod svakog plesnog para“ – rekao nam je Filip Debelec – „i u pripremi imamo još dva početna plesna para za natjecanja u kategoriji odraslih i mlađe mladeži“ – dodaje Filip.

Sljedeće natjecanje je međunarodnog karaktera u Ljubljani 2. i 3. travnja, a potom u Samoboru 9. travnja, gdje će prvi put nastupiti i formacija djevojčica koje nemaju plesnog partnera natječući se samostalno i u grupi.

„Nakon održana dva Prvenstva RH u ST i u LA plesovima, ponosni smo što su naša tri plesna para izabrana za članove Reprezentacie RH u sportskim plesovima! Riječ je o Luki Pelešu i Lari Uzelac, Luki Tomincu i Noi Milković te Dorianu Fajferiću i Niki Ivičinec!“ – dodaje Marijeta Rimay.

 

Komentirajte