Naslovnica Sport Ostali sportovi Nove medalje za HK Sisak

Nove medalje za HK Sisak

Prošli vikenkd hrvači Siska su nastupili na prvenstvu Hrvatske u juniorskoj konkurenciji U-20 i u najtežim kategorijama osvojili medalje.

Prvenstvo je održano u Varaždinu, a na njemu je nastupilo pet hrvača Siska.

– Svi naši hrvači su nastupili kao najmlađi sudionici, obzirom da su svi još uvijek kadeti. Očekivanja su bila da na ovo natjecanje idu kao najmlađi i da osjete snagu starijih protivnika. No dogodilo se to da su naša dva hrvača Mihael Tominac i Matija Crnković u najtežim kategorijama osvojili brončane medalje. Svojim velikim zalaganjem i hrabrošću oni su hrvali izvrsno i nastavili su svoj pobjednički niz u osvajanju medalja i na najljepši način započeli prelazak u stariju uzrasnu skupinu koji obično biva vrlo bolan. Mateo Kodrić, Stefan Zečević i Vilim Puklavec uz sav trud nisu uspjeli izboriti pobjedničko postolje. – izvijestio nas je predsjednik HK Sisak Željko Čulina, dodavši kako je i ovo natjecanje je pokazalo da sisački hrvački klub ima veliki potencijal mladih hrvača koji kontinuirano, bilo domaćim ili stranim natjecanjima, ostvaruju vrhunske rezultate.

– Već početkom ove natjecateljske sezone naših pet hrvača izborilo je status kategoriziranog sportaša od strane Hrvatskog olimpijskog odbora, čime se baš ne može pohvaliti mnogo klubova. A s druge strane mnogi sportski klubovi su po primanjima potpora sportskih Zajednica daleko ispred nas. Nadamo se da će konačno mjerodavni shvatiti da je cilj svakog sportskog natjecanja pobjeda i što bolji rezultat i da se potpore neće dijeliti samo prema popularnosti sporta ili duge tradicije, već prema dobrom radu sportaša i njihovih trenera i rezultatima toga rada. – zaključio je Čulina.

Komentirajte