Naslovnica Sport Ostali sportovi Osam medalja za karatiste Croatie

Osam medalja za karatiste Croatie

U organizaciji Hrvatskog Kyokushinkai saveza i karate kluba “Domenica” proteklu je subotu održan tradicionalni Međunarodni karate turnir u katama i borbama “13. Kup Domenica”.

Nova sportska dvorana grada Sv. nedljelje bila je poprište nadmetanja 240 natjecatelja iz 41 klubova te 12 zemalja: Austrije, Danske, Bih, Francuske, Mađarske, Italije, Makedonije, Poljsle, Srbije, Švicarske, Ukrajine te domaćina Hrvatske.

Posbno atraktivne borbe bile su u jakoj junorskoj i seniorksoj konkurenciji, gdje su bili dozvoljeni puni udarci , bez zaštitne opreme, što je karakteristika za kyokushinkai stil.

Nakon dobrih priprema karatista kk “Croatie” vođenih od iskusnog trenerskog tima: Saše Smiljanića, Nenada Đurića i Dragoslava Krnjaića, sisačka karate ekipa je uspjela osvojiti čak osam medalja.

Zlato i dvije bronce u katama, te zlato dva srebra i dvije bronece u borbama.

Za KK “Croatia” Sisak su nastupili: Kristijan Prpić, Roko Aralica, Daniel Furdi, Ana Kukić, Klara Prpić, Martina Ratković, Alen Božić i Kristijan Bašić.

Unatoč dobrom startu i dvije brze pobijede najmlađi Sisčanin Kristijan Prpić nije uspio osvojiti medalju već je završio turnir na četvrtom mjestu.

Njegov stariji kolega Daniel Furdi je bio bolje sreće, posebno u katama, gdje je osvojio treće mjesto u kadetskoj konkurenciji.

Dobro raspoložen za borbu je bio Roko Aralica, koji je unatoč tome što je nastupio u starijoj konkurenciji kadeta, na kraju osvojio zlatnu medalju i veliki pehar.

Istaknuo se i junior Alen Božić koji je pobjedama uspio osvojiti treće mjesto iznenadivši svoje suparnike jakim nožnim udarcima.

Ženski dio tima je potvrdio svoju kvalitetu, tako da je Ana Kukić došla do samog finala u borbma starijih kadetkinja i osvojila drugo mjesto, te u katama treće mjesto.

Martina Ratković je uspjela osvojiti u borbama treće mjesto u kadetskoj konkurenciji.

Najteži ždrijeb je imao senior Kristijan Bašić koji je već u drugom kolu kvalifikacija “naletio” na danskog prvaka Franza Rassmunsena, te prerano ispao iz natjecanja obzirom na njegovu odličnu tehniku.

Najuspješnija je bila Sisčanka Klara Prpić, koja je uvjerljivo osvojila zlato u katama, te srebro u borbama nakon velikog finalnog meča protiv Mađarice Takacs Lilli.

Velika iskušenja očekuju karatiste “Croatie” na državnom prvenstvu, koje će se ove godine održati u Sisku 14. svibnja 2016. godine, a kada će na domaćem terenu pokazati svoju vještinu.

Komentirajte