Naslovnica Sport Bitka na bazenu, točno u podne

Bitka na bazenu, točno u podne

Vaterpolisti Siscie i KPK Korčula igraju u nedjelju, 6. ožujka u 12.00h na Gradskom bazenu Sisak. Besplatan ulaz za svakog tko donese limun, ističu iz ŠKV Siscia te utakmicu i povijesnu povezanost Siska i Korčule opisuju ovako:

“Sa Korčulanima neće biti lako, ako se može suditi po zadnjoj utakmici u kojoj su nadigrali VK Zagreb s kojima smo mi odigrali neriješeno u infarktnoj utakmici iz koje još uvijek nosimo traume. Za bolje poznavatelje vaterpola nije tajna, ali nije zgorega ponoviti nevjerojatnu i simboličnu povezanost Siska i Korčule zbog čega predstojeća utakmica ima posebnu čar i značaj.
Osnutak vaterpola u Sisku datira od 1992.g. nedugo nakon otvaranja bazena, okupljanjem entuzijasta i sportaša koji su sve do kraja 1994.g. stvarali sve širu bazu iz koje je formalno i službeno rođen pravi pravcati vaterpolo klub. Nezgodna je bila okolnost što nam je falilo struke i znanja. Zahvaljujući intervenciji tadašnjeg Župana Đ. Brodarca i gradskih vlasti toga doba, pronašla se sredstva za stručnost i znanje sve u liku i djelu slavnog korčulanina Pere Richtera. Tako da je korčulanska tradicija i škola vaterpola ugrađena u temelje VK Siscie. Današnji seniori i veterani s radošću se mogu prisjetiti onih sretnijih vremena kada se razlika između discipline i bahatosti na treningu ili utakmici, jasno mogla iščitati iz otiska Perine “borolete” na leđima.
Osim vaterpola, Sisak i Korčulu povezuju i naše Turističke zajednice. Naime direktorica Turističke zajednice grada Siska je Korčulanka, a Korčulanske isto.”

Komentirajte