Naslovnica Vijesti Sisak Dragica Petrinjak na čelu Živog zida u Sisku

Dragica Petrinjak na čelu Živog zida u Sisku

U subotu, 20.02. 2016. godine, u zgradi političkih stranaka u Sisku održana je izvanredna Izborna skupština Gradske organizacije Živi zid Sisak.

Na mjesto dosadašnje predsjednice Nade Tušak koja je iz osobnih razloga dala ostavku, za novu predsjednicu GO Živi zid Sisak izabrana je Dragica Petrinjak, inače bivša predsjednica Granskog sindikata trgovine, predsjednica sindikata NAMA te potpisnica Granskog kolektivnog ugovora za djelatnost trgovine te aktivist u borbi za ljudska prava i prava radnika.

Za potpredsjednika stranke izabran je Don Vito Lukšić, student Metalurškog fakulteta u Sisku, za tajnicu stranke Manika Mohr, diplomirana učiteljica i blagajnicu stranke Slavica Krčelić, poduzetnica.

Novoizabrana predsjednica je istakla da će stranka Živi zid biti podrška radnicima Rafinerije i Metalinga te svim ostalim radnicima, svim obespravljenim građanima koji gube jedini dom ili im se isključuje struja ili voda.

“Postoji pravni lijek kojim se to može spriječiti samo što su ljudi o tome slabo informirani ili gotovo nikako.” – istaknula je.

Potpredsjednik Don Vito Lukšić je istakao važnost razvoja OPG-a i poticanja poljoprivredne proizvodnje koja u našoj županiji ima veliki potencijal.

“Živi zid Sisak nastavlja i dalje s prepoznatljivim radom u svom gradu organizirajući razne akcije kao što je bila zadnja prilikom Dana zaljubljenih kada su se građanima dijelila mala srca u bojama Živog zida te info-materijali o programu Živog zida koji se temelji na promjeni monetarne reforme. Živom zidu predstoji izuzetno važna uloga da se nametne kao stranka koja će oslabiti bedem HDZ-SDP-a u gradu Sisku te koja će raditi na podizanju svijesti građana o važnosti vlastitog sudjelovanja u javnom životu ne samo odlaskom na izbore već i kritičkom promišljanju i djelovanju.” – priopćeno je iz te stranke.

Komentirajte