1 C
Sisak
Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Od njih 260 koji su kontrolirani, 13 je vozača bilo pijano

- Marketing-spot_imgspot_img

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 13./14. veljače, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke je provedena preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu.

Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su kontrolirali 260 sudionika u prometu i utvrdili 38 prometnih prekršaja, od kojih se 13 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Osobnim automobilom je upravljalo 12 alkoholiziranih vozača, dok je jedan upravljao biciklom.

Kod dva vozača je izmjerena koncentracija alkohola od 0,0 do 0,5 promila, kod devet vozača alkoholiziranost je bila od 0,5 do 1,5 promila, kod jednog vozača od 1,5 do 2 promila, dok je jedan vozač odbio ponuđeno alkotestiranje.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, osam je evidentirano na području Siska, dva na području Petrinje, dok je po jedan prekršaj evidentiran na području Gline, Hrvatske Kostajnice i Dvora.

Prema dobnim skupinama najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih po četvero, bili su vozači u dobnim skupinama od 18 do 24 godine te od 31 do 40 godina, tri vozača su bila u dobnoj skupini od 25 do 30 godina te jedan u dobi od 41 do 50 godina i jedan stariji od 50 godina.

U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 1,99 promila je utvrđena 39-godišnjem vozaču osobnog automobila koji je u subotu, 13. veljače oko 23 sata, zatečen u Sisku.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti