Naslovnica Vijesti SMŽ Počinje gradnja novog čvora na autocesti kod Lipovljana

Počinje gradnja novog čvora na autocesti kod Lipovljana

U slijedećih nekoliko dana, čim se vrijeme stabilizira, djelatnici poduzeća Strabag započet će s prvim radovima na izgradnji izlazno-ulaznog prometnog čvora na autocesti kod Lipovljana. Trasa budućeg prometnog čvora već je obilježena i iskolčena, a na radilište su stigli i prvi strojevi. Rok za izgradnju izlaza na autocestu kod Lipovljana su dvije godine, a vrijednost radova iznosi nešto više od 45 milijuna kuna.

Hrvatske autoceste ugovorile su izgradnju prometnog čvora Lipovljani sa Strabagom, poslovnom udrugom s partnerima, te nadzor nad radovima s IGH-om. Očekuju dobar posao, gradnju bez većih problema i završetak radova u ugovorenom roku od 2 godine. Rok za izgradnju čvora je nešto duži zbog specifičnog terena na kojem se gradi prometni čvor, a prvi, zemljani radovi kreću kroz nekoliko dana.

Na lokalnim prometnicama kroz Lipovljane, tijekom izvođenja radova, očekuje se pojačan promet pa se stanovnici mole za razumijevanje pri prometovanju.

Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani izrazio je veliko zadovoljstvo započinjanjem radova na izuzetno bitnom projektu za općinu Lipovljani. Nakon izgradnje prometnog čvora, na autocesti kod Lipovljana, očekuje se pokretanje i drugih, planiranih, gospodarskih aktivnosti koje će doprinijeti razvoju općine Lipovljani.

(lipovljani.hr)

Komentirajte